ADANA (AA) - Adana'da eşini darbederek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı, 4 yakını ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, 21 yaşındaki Şehriban Elmas'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili önceki gün gözaltına alınan kocası İzzet Elmas, kayınbabası İ. Elmas, kayınvalidesi K. Elmas, kayınbiraderi İ. Elmas ve eşinin kuzeni N. Elmas'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlı İzzet Elmas'ın ifadesinde, eşini çok sevdiğini, ailesinin yanına gittiği için tartışmaları üzerine ona tokat atması sonucu bayıldığını, ayılmaması üzerine ailesine ve ambulansa haber verdiğini, kendisinin kaçtığını ve karısının ölümünden büyük pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine sevk edildi. Zanlı İzzet Elmas, güvenlik amacıyla zırhlı araçla ve çelik yelekli olarak sağlık birimine getirildi.

Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan İzzet Elmas tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şehriban Elmas'ın, geçen yıl ailesiyle yaşadığı İzmir'den kaçarak Adana'ya geldiği ve İzzet Elmas'la evlendiği öğrenildi.

Dağlıoğlu Mahallesi'nde 5 Aralık'ta Şehriban Elmas darp sonucu ağır yaralı olarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, müdahaleye rağmen bir gün sonra hayatını kaybetmişti. Bir çocuk annesi Elmas'ın cenazesi, İzmir'den gelen ailesi tarafından alınarak Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Polis ekipleri, olayla ilgili aranan kadının eşi İzzet Elmas ile 4 yakınını gözaltına almıştı.