ADANA (AA)  - Adana'da Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Vali Mustafa Büyük, Merkez Park Amfi Tiyatro Salonu'nda, önemli bir günde önemli bir etkinliği hep beraber gerçekleştirdiklerini söyledi.

Nevruzun dostluk, kardeşlik ve bahar bayramı olduğunu ifade eden Büyük, ''Dostluk kardeşlik, bahar bayramı kutlu olsun. Türk dünyasından gelen misafirlerimiz aslında bize nevruzun nasıl kutlanması gerektiğini gösteriyor. En güzel elbiseleriyle, danslarıyla, şarkılarıyla çok önemli mesaj veriyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, en iyi dileklerimle herkesin nevruzunu kutluyorum'' diye konuştu.

Büyük, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) çok önemli görevler icra ettiğini, Türk dünyasının, kardeşliğini ve dostluğunu pekiştirdiğini vurguladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de dünyada Türklerin olduğu her yerde nevruzun kutlandığını anlattı.

Nevruzu etnik ve ayrıştırıcı unsur görmenin doğru olmadığını aktaran Sözlü, ''Böyle görmek tüm insanlık alemine, nevruzu kutlayanlara saygısızlıktır. Nevruzun gerçek mesajının idrak edilmesi ve milletimizin birlik ve beraberliğinin pekişmesine katkı sağlamasını diliyor, halkımıza huzur ve barış getirmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkmenistan, Kazakistan, Tataristan, Kırgızistan'dan gelen halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. İlgiyle izlenen gösteri sonunda sonunda oyuncular uzun süre alkışlandı.

Programa AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, TÜRKSOY Daire Başkanı Sancar Mülazımoğlu, Kazakistan ülke temsilcisi Malik Otarbayev ve vatandaşlar katıldı.

- HDP'nin nevruz kutlaması

Nevruz dolayısıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı da Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu’nda etkinlik düzenledi. 

Şiirler ve türkülerin okunduğu etkinlikte, katılımcılar nevruzu halay çekerek kutladı. 

Öte yandan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, HDP'nin düzenlediği kutlamalara çelenk gönderdiğine yönelik haberler üzerine, sosyal medya hesabından, "Dostlar, çiçekçi, çiçeğimizi bitişikteki Altınkoza Amfi Tiyatrosu yerine Mimar Sinan Tiyatrosu'ndaki nevruz kutlamasına yanlışlıkla götürmüştür" mesajını paylaştı.