ADANA (AA) - Adana'da otomobilde RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası bulunmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında Antalya, Mersin, Mardin ve Gaziantep'te 4 kişi daha yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Sarıçam ilçesinde bir otomobilde RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ele geçirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Antalya, Mersin, Mardin ve Gaziantep'te 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

Daha önce gözaltına alınan 2'si kadın 7 zanlı ile diğer 4 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 11 şüpheliden aralarında 2 kadının da bulunduğu 9 zanlı tutuklandı. 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İncirlik Mahallesi'nde 5 Mart'ta uygulama yapan polis ekipleri, Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurmuş, yapılan aramalarda RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ile koordinatın ayarlanmasını sağlayan bir aparat ele geçirilmişti. Araçta bulunan 2'si kadın 3 kişi gözaltına alınmış, soruşturma kapsamında Adana'da 2, İzmir, İstanbul, Antalya, Mersin, Mardin ve Gaziantep'te 1'er kişi yakalanmıştı. Ele geçirilen mühimmatların ise terör örgütü PKK'ya ait olduğu bildirilmişti.