ADANA (AA) - Adana Valiliği, şehit yakınları, gaziler ve aileleri onuruna iftar yemeği verdi.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Seyhan Sami Kayahan Eğitim Tesisleri lokalinde düzenlenen iftar yemeğine Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, vali yardımcıları, belediye başkanları, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce programda şehitler için dua okudu. Vali Büyük ise iftarın ardından yaptığı konuşmada, ramazanın ilk gününde şehit yakınları, gazi ve aileleri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Vatan ve millet için fedakarlık gösteren, bu uğurda canını veren şehitlere ve onların yakınlarına minnet borçlu olduklarını bildiren Büyük, "Beraberce geleceğe daha büyük bir ümitle bakabilmek, toplumun huzuru ve mutluluğu için birlik ve beraberlikten ayrılmadan gayret içerisinde olacağız. Bu güzel insanları en içten duygularla selamlıyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç ise önemli gün ve etkinliklerde şehit yakınları ile gazilerle bir araya gelip kaynaşma ve dayanışma ortamı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, iftara gelen tüm ailelere teşekkür etti. Ramazanın tüm İslam alemine bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini temenni eden Kılıç, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve gazilere sağlık, mutluluk ve huzur diledi.

Konuşmaların ardından semazen ekibi gösteri sundu.