Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarına tepki göstermek için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir basın toplantısı düzenledi.

Partililer yarın 12.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda "Teröre Hayır Mitingi" düzenleneceğini bildirdi.

Burada konuşan cemiyet başkanı Esendemir, İstanbul ve Kayseri'de gerçekleşen saldırılarda şehit düşenleri rahmetle andıklarını ve terör eylemlerini şiddetle kınadığını söyledi.

Kardeşlik mitingini organize edenlere teşekkür eden Esendemir, "AK Parti, CHP ve MHP il başkanlarına teşekkür ediyorum. Miting sadece Türk bayrakları ile gerçekleşecek. Saat 12.30'da Uğur Mumcu Meydanı'ndaki mitingden sonra hep beraber kol kola Atatürk Parkı'na yürüyeceğiz." dedi.

AK Parti İl Başkanı Yeni de 15 Temmuz'da ülkenin üzerinde oyun oynamaya çalışanların karşısında durduklarını, herhangi bir siyasi ayrım gözetmeksizin hep beraber bu milletin bireyleri, temsilcileri olarak ortaya bir irade koyacaklarını belirtti.

MHP İl Başkanı Baş ise Türk milletinin kanıyla canıyla inşa ettiği ülkenin sıkıntılı bir zamandan geçtiğini ve Türkiye'nin böyle bir süreçte en az zararla çıkmak, kuşatmayı en az zararla atlatmak, ihanetin belini kırmak ve bu süreçten zaferle çıkmak için birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

CHP İl Başkanı Barut Atatürk'ün emekle, acıyla, gözyaşıyla kurduğu ülkenin terör tehditleri altında olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak teröre boyun eğmeyeceklerini ifade etti.