ADANA (AA) - Adana'da bir evden çelik kasa çalıp kaçan iki zanlı, polisin takibiyle Mersin'de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde iki şüphelinin üzeri bezle örtülü çelik kasayla bir apartmandan ayrıldığını haber aldı.

Binanın güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, şüphelilerden birinin, 5 hırsızlık suçundan 8 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 42 ayrı hırsızlık olayından aranan Garip A. (28) olduğunu belirledi. 

Şüphelilerin olay yerinden ayrıldığı otomobilin plakasını tespit eden ekipler, aracı Mersin girişinde durdurdu. Garip A. ve arkadaşı Rıdvan Y. (26) gözaltına alındı, çelik kasa ise otoyol kenarındaki ağaçlık alanda bulundu.  

İçinde pasaport, saat, cep telefonu, evlilik cüzdanı, gümüş yüzük ve otomobil anahtarı bulunan çelik kasa, sahibi M.İ'ye teslim edildi.

Şüpheli Garip A'nın üzerinden sahte nüfus cüzdanı ve ehliyet çıktığı öğrenildi.

Adana ve Mersin polisinin ortak çalışmasıyla yakalanan şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Apartmandaki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde, iki şüpheli yüzlerini elleriyle kapatarak binaya giriyor. Yukarı kata merdivenden çıkan şüpheliler bir süre sonra zemin katta asansörden çıkarken görülüyor. Zanlılardan Garip A. eliyle yüzünü kapatarak yürürken, arkadan gelen Rıdvan Y. ise üzerini bezle örttüğü çelik kasayla ilerliyor. Daha sonra şüpheliler güvenlik kamerasının görüş alanından kalıyor.