ADANA (AA) - Adana merkezli 4 ilde suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 1'i polis 2'si çocuk 16 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, liderliğini H.D'nin yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik 1.5 yıllık teknik ve fiziki takibin ardından 3 gün önce İstanbul, Ankara ve Adana'da 24 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 16 şüphelinin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

Aralarında 1 polis ve 2 çocuğun da bulunduğu şüphelilerin, işlettikleri 3 bar ve 1 kulüpte yüksek tutardaki hesabı ödeyemeyenlere zorla senet imzalattıkları, çalışmak istemeyen konsomatrisleri ve solistleri tehdit ettikleri, ikamet kurşunlama olayına karıştıkları ve tefecilik yaptıkları öne sürüldü. 

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Bir barda çıkan kavgada tabancayla bacağından vurulduğu belirtilen polis memuru R.A'da bastonla yürüyerek geldiği Adli Tıp Birimi'nden meslektaşlarının yardımıyla ayrılabildi.

Daha sonra şüpheliler, polis otobüsüyle adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 4 tabanca, 206 tabanca mermisi, 5 av tüfeği, 7 bilgisayar, hard disk, 28 bin liralık 2 çek, 43 bin 500 liralık senet, 5 hesap defteri, 2 sahte kimlik, 107 CD ile bıçak ele geçirilmişti.