Hatipoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 'Linac' adı verilen cihazın bölgede büyük bir boşluğu dolduracağı ve kanser hastalarının tedavilerine önemli katkı sunacağını belirtti.
Kanseri, "Vücudun herhangi bir organında kontrolsüz anormal hücre çoğalmasıdır" şeklinde tanımlayan Hatioğlu, "Halk arasında ışın tedavisi olarak bilinen radyoterapi ile kanserli hücrelerin büyümesi ve üremesi engellenmeye, tümör yok edilmeye çalışılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında cihaz hakkında bilgiler veren Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Kanserli bölgeyi tedavi ederken çevresindeki normal dokulara en az zarar verme düşüncesinden hareketle değişik radyoterapi cihazları geliştirilmiştir. Dünyada ileri ülkelerde kullanılan üst düzey radyoterapi cihazlarının birisi 'Linac' cihazlarıdır. Elektrikten X- ışınları elde ederek çalışan 'Linac' cihazına entegre edilen CT simülatörlerle de 3 boyutlu görüntü alınıp tümörün bulunduğu yere uygulanacak tedavi şekli belirlenmekte ve bu sayede de sağlıklı dokuların zarar görmesinin önüne geçilmektedir. Bu kapsamda Adana'ya da bu cihazdan kurulmuştur. Genel Müdürlüğümüz tarafından alımı yapılan, 'Linac' adı verilen Lineer Akseleratör Cihazı'nın Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kurulumu yapıldı. İleri teknolojik bir ürün olan bu cihazla, modern kanser tedavi ünitesi de inşa edildi."

- Vatandaşı kanserden koruma çalışmaları

Hatipoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak kanserin önemli nedenleri arasında yer alan tütün ve alkolle etkin bir şekilde mücadele ettiklerini vurgulayarak, şu görüşlerini paylaştı:

"Bunun yanında hastalıktan korunmada önemli rol oynayan doğru beslenme ve fiziksel aktivitenin arttırılmasına yönelik çalışmalara büyük önem verilmektedir. Kanserden korunma ve erken tanı önemlidir. Bakanlığımız kanser tedavi ve tanısında vatandaşlarımızın en son teknolojiye hızlı bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamalarının yanı sıra koruyucu hekimlikteki çalışmalarımız da büyük bir hızla devam etmektedir."