ADANA (AA) - Adana'da, geçen yıl annesini ve kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık ile firari olan babasının yargılanmasına devam edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Abdullah Budak, tutuksuz yargılanan İbrahim Öztürk ile avukatları katıldı. Öldürülen Semire Balık ve kızı Ayşe Işık'ın yakınlarının katılmadığı duruşmada mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, olaydan sonra kaçan ve halen yakalanamayan baba Hüseyin Budak'ın dosyasının davadan ayrılmasını istedi.

Annesi ve kız kardeşini babasıyla beraber öldürdüğü iddia edilen Abdullah Budak'ın da olayda tek bir silahın kullanılması, babasına yardım ettiği iddiasıyla ilgili de kesin ve inanadırıcı delil bulunmadığından tahliyesiyle birlikte beraatini isteyen savcı, cinayete yardımcı olduğu öne sürülen İbrahim Öztürk'ün de yine delil yetersizliğinden beraatini talep etti.

Ölenlerin yakınlarının avukatı ise sanıklardan şikayetçi olup cezalandırılmalarını isteyerek, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak üzere süre istedi.

Söz verilen sanık Abdullah Budak da suçsuz olduğunu savunarak, tahliyesiyle birlikte beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, firardaki Hüseyin Budak'ın yakalanmasına, Abdullah Budak'ın ise tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı karar için 7 Kasım'a erteledi.

Semire Balık ve kızı Ayşe Işık, 16 Mart 2015'te, Adana-Mersin otoyolu Karaisalı kavşağı yakınlarında, yol kenarında tabancayla öldürülmüş halde bulunmuştu. Anne ile kızını, mal paylaşımı yüzünden eski eşi Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak'ın tabancayla öldürdüğü, kendilerine İbrahim Öztürk'ün yardımcı olduğu iddia edilmişti.