Adana Valiliği, sağanak yağış nedeniyle bugün okulların son iki dersini tatil etti.

Adana Valiliğinin talimatıyla bu sabahtan itibaren devam eden şiddetli yağmur nedeniyle merkez Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova ilçelerindeki okullarda son 2 ders tatil edildi. Okul yöneticileri velileri arayarak çocuklarını erken almasını istedi.

Sağanak yağış nedeniyle Seyhan ilçesi D-400 karayolu üzerinde bulunan Sadıka Sabancı İlkokulu’nun bahçesi de sular altında kaldı. Su baskını nedeniyle veliler, öğrencilerin sınıflarına gidebilmesi için banklardan köprü yapıp fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

Öğrenciler velilerin kurduğu bankların üzerinde okuldan çıkarken çekim yapılmasını istemeyen okul yöneticileri öğrencileri dışarıya bıraktırtmayarak güvenlik görevlisine okulun kapısını kapattırdı. 4 ile 8. sınıf arasındaki öğrencilerin ‘çıkmak istiyoruz’ sözlerine rağmen güvenlik görevlisi de öğrencileri engelledi.

Bazı öğrenciler okuldan kaçıp, “Okuldan erken çıkıyoruz mutluyuz. Okuldan çıkmamıza müsaade edilmiyor şimdi kapıyı da herhalde buraya hırsızlar, uyuşturucu satıcıları giriyor diye kapatıyorlar” dedi.