ADANA (AA) - Adana'da 5 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli oğlunu şiddet uygulayarak ve gerekli bakımını yapmayarak "ihmalli davranışla kasten öldürdüğü" iddia edilen annenin 15 yıl hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Güzeyde Yılmaz (31) tutuklu bulunduğu Tarsus Kapalı Kadın Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kurulamadığı için katılamadı. Avukatının katıldığı duruşmada, sanık kadının oğlu ile akrabası ve komşusu tanık olarak dinlendi.

Olaydan sonra Seyhan Çocukevleri Sitesinde kalmaya başlayan sanık kadının ilk eşinden olan oğlu H.D. (12), olay nedeniyle gördüklerini ve yaşadıklarını anlatmak istemedi.

Sanığın eski eşinin kız kardeşi Mine Çokçalışkan (37) ise ölen çocuğun ağabeyinden olmadığının DNA testi ile ortaya çıktığını hatırlatarak, "Ben 2 kez sanığın evine gittim. Bu süreçte Muhammet Miralay'a herhangi bir olumsuz davranışına şahit olmadım, elinden geldiğince bakmaya çalışıyordu." dedi.

Sanığın komşusu Sevim Yiğen de (45) çocuğun hangi koşullarda öldüğünü bilmediğini belirterek, "Sanığın iki çocuğunu dışarı attığını, bir gün dışarıda yattıklarını öğrendim. Bunun üzerine karakolu arayarak çocukları teslim ettim. Çocuklar bana, 'Annelerinin sabah gidip akşam geldiğini, kendilerine yemek yapmadığını' söylediler. Karakolda bulunduğum sırada sanığın başka bir çocuğunun evde öldüğü söylendi. Ben sanığın evine hiç gitmedim." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, hakkında 15 yıl hapis istenen anne Yılmaz'ın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı diğer tanıkların zorla getirilip dinlenmesi için erteledi.

Sarıçam ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde 30 Temmuz'da, 5 yaşındaki engelli Muhammet Miralay yatağında ölü bulunmuş, çocuğun ölümüyle ilgili annesi Güzeyde Yılmaz tutuklanmıştı. Geçen celse savunması alınan sanık, oğlu Muhammet Mirelay'ın felçli ve astım hastası olduğunu belirterek, çocuğunu evlerine giren başka birinin öldürmüş olabileceğini iddia etmişti.