ADANA (AA) - Adana’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatındaki göçükte bir işçinin ölümü, 4 işçinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan biri 1 yıl 8 ay hapis, diğerleri ise para cezasına çarptırıldı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan şantiye şefi Sercan Sarıgül ve avukatlar katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Son savunması sorulan Sarıgül, olayda kusurunun olmadığını belirtip beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, inşaatı yürüten taşeron şirketin sahibi Mehmet Ekşici, şantiye şefi Sercan Sarıgül ve inşaat mühendisi Salih Özdüzenciler’i "taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan önce 3'er yıl hapse mahkum etti.

- İyi halleri nedeniyle...

Duruşmadaki iyi halleri nedeniyle 2 yıl 6 aya indirilen sanıkların cezası, 18 bin 200’er lira para cezasına çevrildi.

Müteahhit Nihat Avcı'yı da 15 bin 200 lira para cezasına mahkum eden mahkeme heyeti, kontrol mühendisi Esma Salih’e verdiği 1 yıl 8 ay hapis cezasında ise hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi'ndeki SGK İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatının 5’inci katında 3 Şubat 2014’te beton dökme işlemi sırasında meydana gelen göçükte bir işçi ölmüş, 4 işçi ise yaralanmıştı.