ADANA (AA) - Adana'da 300 polisin katılımıyla, yasa dışı gösteri, uyuşturucu ticareti, kaçakçılık ve hırsızlık gibi suç olaylarının yaşandığı Mahallede "Güven" uygulaması yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Terörle Mücadele, Özel Harekat, Uyuşturucuyla Mücadele, Asayiş, Çevik Kuvvet şube müdürlüklerine bağlı ekiplerden oluşan 300 polis, yasa dışı gösterilerin sıklıkla yapıldığı Barbaros Mahallesinde suçlulara yönelik ve halka güven vermek amacıyla uygulama gerçekleştirdi.

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve çok sayıda ağır silahlı zırhlı araçlarla mahallenin giriş ve çıkışında güvenlik önlemi alınan uygulamada, özel harekat polisleri evlerin çatılarında uzun namlulu silahlarla çevreyi kontrol etti.

Mahallede pazar kurulan cadde boyunca internet kafe, kahvehane ve parklardaki şüpheli kişilerin GBT'sini kontrol eden ekipler, çocuklarla bir süre sohbet etti. Bu arada bir kafede polis ekiplerinin uygulamasına aldırış etmeyen grubun dama oyunu oynamaya devam etmesi dikkati çekti.

Ekipler, Emin Ağa Caddesindeki uygulamada da plakası bulunmayan iki motosikleti incelemek üzere Trafik Şube Müdürlüğü'ne götürdü.