ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda yakalanan, aralarında 8 ay önce durdurulan bir otomobilde ele geçirilen roketatarla ilgili parmak izi tespit edilen bir PKK'lı terörist ile örgütün sözde il sorumlularının birinin de bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Mart'ta merkez Sarıçam ilçesinde 34 FP 6210 plakalı otomobilde RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı, dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ile koordinat ayarlanmasını sağlayan aparat ele geçirilmesiyle ilgili soruşturmada silahın kullanım kılavuzu üzerinde parmak izi tespit edilen Suriye uyruklu terörist Abdülhamit Ahmet Haseki'nin kente geldiği istihbaratını aldı.

Suriye'de PYD/YPG katıldığı belirtilen PKK'lı terörist, ekiplerin operasyonuyla yakalanarak sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yapılan incelemede zanlının parmak izinin silahın kullanım kılavuzundakiyle örtüştüğü belirlendi.

- Örgütün sözde il sorumlularından biri yakalandı

Diğer bir operasyonda da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün sözde il sorumlularından biri olduğu iddia edilen A.E'yi de gözaltına aldı.

Ekipler, 2011 yılında PKK’nın dağ kadrosuna katıldığı öne sürülen şüpheli 'yı ise annesini ziyaret etmek için geldiği merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'nde yakaladı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.