ADANA (AA) - Adana Adliyesi'nde gözaltındaki bir kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla Yargıtay'ın bozma kararının ardından tekrar yargılanan sanığa 37 yıl 6 ay, cinayete yardım ettiği öne sürülen kişiye ise 11 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuksuz 20 sanıktan başka suçtan hükümlü Abdurrahman Akgönül tutuklu bulunduğu Osmaniye Cezaevi'nden, yine başka suçtan hükümlü Mehmet Batural ise tutuklu olduğu Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı.

Abdurrahman Akgönül, son savunmasında, Erkan Cebe'nin kendisine gülmesi nedeniyle tabancasıyla ateş ettiğini öne sürdü.

Akgönül, "Sanıklardan Mehmet Batural arkadaşım olur. Aramızda ağabey, kardeş ilişkisi vardır. Seyhan Oteli'ndeki barda yaralanınca çok üzüldüm. Sanıkların adliyeye çıkarıldığını öğrenince belimdeki silahla içeri girdim. Polisler beni tanıdığı için aramadılar. Sanıklar serbest kalıp sevinmeye başladıklarında kendimden geçtim. Erkan Cebe'ye doğru ateş ettim. O da iki kişiyi üzerime itekledi. Mermi bitince polise teslim oldum." dedi.

Batural da savunmasında olayla ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Mahkeme Heyeti, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin soruşturmanın eksik yapılması nedeniyle verdiği bozma kararından önce 50 yıl hapis cezasına mahkum edilen Akgönül'ün cezasını 37 yıl 6 aya indirdi. Mahkeme, Akgönül'ün tutuklanmasına karar verdi. Ali Demir ise yardım suçundan 11 yıl 4 ay hapse mahkum edildi.

Cinayete ve yaralamaya azmettirme iddiasıyla yargılanıp daha önce 50 yıl hapis cezası alan Mehmet Batural delil yetersizliğinden beraat etti. Yine cinayete azmettirdiği iddia edilen Menderes Kutlu ile 17 kişinin de delil yetersizliğinden beraatına karar verildi.

Seyhan Oteli'ndeki bir barda, 24 Ağustos 2005'te Tuba Özyavuz'un tokatlanması sonucunda çıkan kavgada Menderes Kutlu ve Mehmet Batural tabancayla yaralanmıştı. İddiaya göre, Kutlu ve Batural'in emriyle bir avukatın yanında şoför olarak çalışan Abdurrahman Akgönül, yaralama olayını gerçekleştirdiği öne sürülen Ömür Hallaçoğlu'nu olaydan 3 gün sonra Adana Adliyesi Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı önünde tabancayla öldürmüş, Erkan Cebe ile Ümit Günay'ı da yaralamıştı.