ADANA (AA) - Adana'da, kayınvalidesini bıçaklayarak öldürdüğü, eşi ve evlerindeki bir misafiri de yaraladığı öne sürülen kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Kasım Kır ve avukatı katıldı.

Duruşmada, sanığın öldürmeye teşebbüs ettiği öne sürülen eşi Nursen Kır ile yaraladığı misafirleri Ayşenur S'nin, mahkemeye "sanıktan şikayetçi olmadıklarına" yönelik dilekçe verdiği belirtildi.

Mahkeme Başkanı, Nursen Kır'ın dilekçesinde "Eşim bıçağın uç kısmını tutuyordu, geri kalan büyük bölümü ise avucunun içindeydi. Beni hafif şekilde yaralayıp bıraktı." ifadesini kullandığını, Ayşenur S'nin ise olay yerinde olmadığını belirttiğini aktardı.

Daha sonra söz verilen sanık Kır, yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu dile getirdi. Sanık Kır, "Eşimin boyun ve yüz kısmını bıçakla çizdim. Sonra 'Yakıştı mı?' diye sordum. Buradaki amacım güzelliğini bozmaktı." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, şikayetlerinden vazgeçen sanığın eşi Nursen Kır ve misafir Ayşenur S'nin yeniden ifadelerinin alınmasına karar verip duruşmayı 10 Ocak'a erteledi.

Merkez Seyhan ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi'nde Kasım Kır, 15 Nisan 2015'te kayınvalidesi Fatma Ciniviz'i bıçakla öldürdüğü, eşi Nursen Kır ve evlerindeki misafir Ayşenur S'yi de yaraladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Savcı, sanığın kayınvalidesini öldürmekten müebbet, eşi ile misafirini yaralamaktan ise 23 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.