ADANA (AA) - Adana'da Alaattin Erol'un kavga sırasında bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Özel (20) ile tutuksuz yargılanan Kadri Ö. (35), Halit Ö. (25), Hüseyin A. (18), Mehmet D. (22), Nurullah E. (20), Şehmuz A. (19), Muzaffer Y. (18), Musa E. (22), Emre A.(19) ve Yusuf S. (18) ile avukatları katıldı.

Alaattin Erol'u (27) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapsi istenen Özel savunmasında, maktulle arasında husumet bulunmadığını söyledi.

Olay günü arkadaşlarıyla içki içtiklerini, bu sırada maktul ile arkadaşlarının tartıştığını gördüğünü öne süren Özel, "Yanlarına gidip onları ayırdım. Daha sonda maktul arkadaşlarıyla tekrar olay yerine geldi. Elinde bıçakla üzerime saldırdı. Kendimi korumak için kemerimi çıkardım. Bıçağı bana sapladı. Boğuşurken bıçağı elinden aldım. Kendisine bir kez salladım. Değip değmediğini bilmiyorum. Gözümü hastanede açtım. Kendimi korumaya çalıştım." diye konuştu.

Erol'un yakınları ise sanıklardan şikayetçi oldukları ve cezalandırılmalarını istediklerini kaydetti.

Mahkeme heyeti, Özel'in tutukluluk hali, diğer sanıkların da haklarındaki adli kontrol şartı tedbirlerinin uygulanmasının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Seyhan ilçesi Yenibaraj Mahallesi Dilberler Sekisi mevkisinde 5 Haziran'da çıkan kavgada Alaattin Erol bıçaklanarak öldürülmüştü. Katil zanlısı Özel hakkında müebbet, diğer sanıklar için ise "kasten öldürmeye yardım ve yaralama" suçlarından 6 yıl ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.