Adana'da sözde "özerklik" ilan etmek amacıyla yasa dışı gösteri düzenleyen terör örgütü yandaşlarına yapılan müdahalede gözaltına alınan 3 zanlı sağlık kontrolünden geçirildi. Vatandaşlar, polise el yapımı patlayıcı atacağı sırada ayağından vurularak etkisiz hale getirilen zanlıya tepki gösterdi.

Merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa, Dağlıoğlu ve Denizli mahallelerinde sözde "özerklik" ilan etmek için yasa dışı gösteri düzenleyen gruba yapılan müdahalede gözaltına alınan Erkan A, Doğan K ve Figen Ş, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi.

Polise el yapımı patlayıcı atacağı sırada ayağından vurularak etkisiz hale getirilen zanlı Erkan A, koltuk değnekleriyle sağlık kontrolüne getirildi.

- "Daha bunlar iyi günleriniz"

Adli tıp doktoru tarafından muayenesi yapılan terör zanlısı Erkan A, pansuman yapılmak üzere hastane içine götürüldüğü sırada çevredeki vatandaşlar, "Bu vatan bunlara teslim olmayacak. Daha bunlar iyi günleriniz. Oğlum sana acıyorum" diyerek tepki gösterdi.

Zanlıya tepki gösteren İkram Birinci de  "Bir gün de olsa iki gün de olsa bu iş bitecek. Ben her zaman hazırım bu canı feda etmeye. Benim evladım asker şimdi. Bugün istesinler gitmezsek namerdim. Ama bunun sonuçlanması lazım. Her gün bir ocağa ateş düşmesiyle bu iş bitmez. Hepimiz bu vatan için kanımızı seve seve feda ederiz" dedi.

Birinci, 2006 yılında bacanağının da Güneydoğu Anadolu'da şehit düştüğünü sözlerine ekledi.

Orada bulunanlardan bir kadın ise zanlı Figen Ş'ye "Kadın başına utanmıyoru musun bunlara katılmaya. Sizi cezaevine koymak bir ödül. Sizi milletin eline, şehit ailelerinin eline verecekler" diyerek tepkisini dile getiridi.

İşlemleri tamamlanan zanlılar yeninden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü

- Kadın zanlı dağ kadrosundan

Öte yandan zanlı Figen Ş'nin terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı ve Muş'tan Adana'ya eylem için gönderildiği öğrenildi.