ADANA (AA) - Adanalı milli boksör Alptuğ Öner ve ağabeyi Bahadırhan Börteçine Öner'in silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili yakalanan 4 zanlı adliyeye gönderildi.

Alınan bilgiye göre, milli boksör Alptuğ Öner (26) ve ağabeyi Bahadırhan Börteçine Öner'in (29) dün merkez Çukurova ilçesinde silahlı saldırıda bacaklarından yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan şüpheliler H.Ç (22), A.Y (26), M.S (26). ve S.B'nin (28) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, daha sonra Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi.

Hastanedeki tedavilerinin ardından emniyette ifadelerine başvurulan Alptuğ ve ağabeyi Bahadırhan Börteçine Öner ise daha sonra evlerine geçti.

Alptuğ Öner, yaptığı açıklamada, karşı gruptan bir kişinin kendilerine küfür ederek, yanındakilere "Vurun bunları" dediğini iddia etti.

Kendisinin karşı gruptan bir kişinin elindeki silahı almaya çalıştığını ifade eden Öner, daha sonra şunları söyledi:

"Bu sırada karşıdaki kişi beni yere itip bacağıma ateş etti. Ayağa kalkıp o kişiyi kovalamaya başladım. O esnada ağabeyimin de bacağına ateş ettiğini gördüm. Daha sonra arkalarına bakmadan kaçıp gittiler."

Olay sırasında ağabeylerinin yanında bulunan milli boksör Buğra Öner de saldırganların kendisine de ateş ettiğini ancak yara almadığını ifade etti.

Baba Murat Öner ise çocuklarına yönelik tehditler olduğunu, saldırının gerçekleşmesinden dolayı endişe duyduğunu belirtti.

- Olay anı güvenlik kamerasında

Silahlı saldırıya ilişkin bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise üç kardeşin, diğer grupla karşılaşınca aralarında tartışma yaşandığı ve ardından kavga çıktığı görülüyor.

Görüntülere göre, gruptaki bir kişi, belinden çıkardığı silahla kardeşlere ateş ediyor. Saldırıda yaralanan Alptuğ Öner yerden kalkıp saldırganın arkasından koşuyor.

Daha sonra ağabey Bahadırhan Börteçine Öner de saldırıda bacağından yaralanıyor. Saldırganlar olay yerinden kaçarken yaralı iki kardeş yerde kalıyor.

- Olay

Milli boksör Alptuğ Öner ve ağabeyi Bahadırhan Börteçine Öner, dün akşam çıkan silahlı kavgada bacaklarından yaralanmıştı. Polis ekipleri, olaya karışan zanlılar H.Ç, A.Y, M.S. ve S.B'yi gözaltına almıştı.