ADANA (AA) - Adana'da iki kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet verdiği iddia edilen sanıkların duruşmasına devam edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3. celse duruşmaya tutuklu sanıklar, kamyon şoförü Ünal Duyu, otomobil sürücüsü Ahmet Fidan ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, kazayla ilgili Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gönderilen raporda, kazada, sanık sürücü Duyu ile ölen sürücü Mehmet Sever'in tali, diğer sürücü Fidan'ın ise asli kusurlu olduğunun belirtildiğini söyledi.

Sanık Fidan, sağlık sorunları bulunduğunu belirterek, "Cezaevinde çok zor şartlar altında bulunuyorum. Yaklaşık 3 aydan fazla bir süredir tutukluyum." diyerek tahliyesini istedi.

Duyu ise tahliyesini talep ederek, "Bursa'dan Osmaniye'ye gidiyordum. Sol şeride geçtim. Kamyonu durdurup diğer araç sahipleriyle arkadan gelenlere durmaları için işaret ettim. 1-2 dakika içinde otomobil gelip kamyona arkadan çarptı." diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, Fidan'ın tutukluluğunun davamına karar verirken, Duyu'yu ise tutuklulukta kaldığı süreyi göz önünde bulundurup adli kontrol şartıyla tahliye etti.

Dava, kaza yerine giden polis ve sağlık görevlilerinin tanık olarak dinlenmesi için ertelendi.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Karaisalı gişeleri yakınlarında 17 Ağustos'ta 33 ACD 95 plakalı otomobiliyle seyreden Ahmet Fidan, Ünal Duyu'nun kullandığı 16 BNN 98 plakalı kamyona yandan çarpmış, kamyonun sol şeride geçmesi üzerine ilaç mümessili Mehmet Sever'in (28) kullandığı otomobil de kamyona arkadan çarpmıştı. Kazada Sever ile yanındaki Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Önder Üngür (29) hayatını kaybetmişti.