ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da 3. Tarım ve Gıda Fuarı açıldı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) fuar alanında açılan fuarda, tarım, hayvancılık ve gıda alanındaki araç, alet ve diğer malzemeler sergilendi. 

Vali Mahmut Demirtaş, açılışta, fuarın hayırlı olması temennisinde bulundu.

ATSO fuar alanının inşaatının yeni tamamlandığını ve ilk kez burada bir etkinlik düzenlendiğini belirten Demirtaş, "Adıyaman bir tarım kenti. Böyle bir fuarların ilimizin tarımının gelişmesinde ve ürün kalitesinin yükselmesinde büyük bir katkıya sahiptir. Çiftçilerimizin tarım sektöründe yaşanan yenilikleri görmesi açısından bu tür fuarlar büyük önem teşkil etmektedir" dedi.

Devletin tarım sektörüne ve çiftçilere çok ciddi destekler sağladığını ifade eden Demirtaş, Adıyaman'da tarımsal üretimin desteklenmesi ve üst seviyelere yükseltilmesi için 2007-2014 yılları arasında çiftçilere 19 milyon lira değerinde 5 bin 328 tarım aleti desteği sağlandığını kaydetti.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında Adıyaman'da hazırlanan 61 projeye karşılık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere 44 milyon destek sağlanacağını ifade eden Demirtaş, bunun devletin tarıma ve çiftçilere verdiği önemi gösterdiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise belediye olarak bu tür fuarları önemsediklerini ve desteklediklerini belirtti.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu da göreve geldikleri ilk gün bir fuar merkezi yapılması kararı aldıklarını ve yaptıkları bu fuar alanıyla kentin sahip olduğu dinamikleri gün yüzüne çıkaracaklarını dile getirdi.

Fuar, 4 gün boyunca gezilebilecek.