Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından şehit ailelerine ve gazilere iftar verildi.

Bir düğün salonunda verilen yemekte konuşan Vali Abdullah Erin, şehitler sayesinde bu ülkenin birlik ve dirliğinin var olduğunu ifade etti.

Terör örgütünün çukur siyaseti yüzünden birçok Kürt'ün evinden ve yurdundan olduğunu vurgulayan Erin, şunları kaydetti:

"Kürtlerin haklarını savunmak iddiasında bulunan alçaklara ve gafillere buradan seslenmek istiyorum. Bu ihanetiniz ve gafletiniz yüzünden bugün sadece o çukur siyaseti yüzünden 300 bine, 400 bine yakın Kürt insanını yerinden ettiniz. Bir o kadar Kürt çocuğunu evinden, yurdundan, okulundan, sokağından ettiniz. Kürt annesi, Kürt babası artık kendimize gelelim, bunların Kürtlükle, Kürtlerin hakları ile bu memleketin birlik ve dirliği ile Kürt annesine, Kürt gencine, Kürt çocuğuna verecekleri en ufak bir hayır yok. Kendi çocuklarımıza sahip çıkalım. Milletine, dinine, vatanına bağlı Kürt insanını, Allah’a inanmayan, hiçbir mukaddesata değer vermeyen insanlar haline dönüştürdüler. Kendi çocuğumuza, evlatlarımıza sahip çıkalım."

Programa Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, müdürler, şehit yakınları ve gaziler katıldı.