Demokrasi Parkı'nda toplanan Adıyaman İşçi Birliği üyesi bir grup, üniversitede temizlik alanında işçi çalıştıran taşeron firmanın yapılan ihaleyi kaybetmesi üzerine 95 kişinin işten çıkarıldığını ileri sürerek sloganlar attı.
Grup adına açıklama yapan Ramazan Gökay, Adıyaman'da çeşitli iş kollarında ve iş yerlerinde güvencesiz çalıştırılan birçok kişinin işten çıkarılarak işsizler kervanına katıldığını illeri sürdü.

Son olarak Adıyaman Üniversitesi'nde yıllardan beri taşeron firmaya bağlı olarak çalıştırılan 96 kişinin işten çıkarıldığını ifade eden Gökay, "Sırf bir başka teşeron firma ihaleyi kazandı diye; yıllardır kuralsız, asgari ücretle, birçok hakları hakları gasp edilerek köle gibi çalıştırdıkları 96 işçiyi gözlerini kırpmadan işten attılar. Yerlerine şaibeli şekilde muhtemelen işten atılan işçilerle aynı kaderleri kaderi paşlaşacak olan yeni işçiler alınmıştır" dedi.

Gökay, taşeron işçiliğin işçileri her gün işten atılma korkusuyla yaşamaya, işverene koşulsuz biat etmeye mahkum bıraktığını dile getirerek 96 işçinin herhangi bir hak kaybına uğramadan tekrar işe alınmasını istedi.