ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'daki Suriyeli sığınmacılar "İyilik Sofrası"nda iftarlarını açtı.

Adıyaman Müftülüğü ile Türk Diyanet Vakfı Adıyaman Şubesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde yürütülen "İyilik Sofrası" programı kapsamda düzenlenen iftarda, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Süryani Cemaati Metropoliti Merki Ürek, Alevi Kanaat Önderi Ali Büyükşahin, Suriyeli sığınmacılarla birlikte iftar yaptı.

Müftü Öztürkçü, yaptığı konuşmada, Suriyeli misafirlerle iftar yapmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Amaçlarının Suriyeli sığınmacılarla birlik, beraberlik içinde ve her zaman onların yanında olduklarını göstermek olduğunu ifade eden Öztürkçü, "Suriyeli kardeşlerimiz ile aynen Mekke'den Medine'ye hicret eden muhacir ile Medineli ensarlar gibi bizler kardeşiz. Buraya hicret edenlerin içerisindekilerin hepsi Müslüman olmayabilir. İçlerinde Yahudi de Hristiyan da olabilir, hangi dine mensup olursa olsun ya dinde kardeşiz ya hilkatta kardeşiz" dedi.

Suriyeli sığınmacılara ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya devam edeceklerini belirten Öztürkçü, sığınmacılara yapılacak en büyük iyiliğin onları sağ salim vatanlarına, memleketlerine tekrar kavuşturmak olduğunu vurguladı.

Öztürkçü, yaşadıkları yerlerde herhangi bir sorun yaşayan sığınmacıların bölgedeki din görevlilerine başvurmalarını istedi.

İftarın sonunda Suriyeliler, Öztürkçü'ye teşekkür etti.