ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen 14 yeni araçlar teslim edildi.

Valilik binası önünde gerçekleşen törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, kentte ilkkez 14 aracın aynı anda vatandaşın hizmetine sunduklarını söyledi.

Anahtar teslimi yapılacak araçlar içerisinden bir tanesinin sualtı grup amirliğine tahsis edileceğini belirten Demirtaş, "Geçmişte barajda, göletlerimizde ve hatta suların çok yoğun olduğu alanlarda zaman zaman vatandaşlarımızın boğulma olaylarıyla karşı karşıya kalıyorduk. Ya Şanlıurfa'dan ya Gaziantep'ten sualtı grup amirliğimizi çağırıyorduk, bu da tabi uzun bir zaman alıyordu. Şuan Allah korusun böyle bir olayla karşı kaşıya kaldığımız zaman hemen 5 dakika içerisinde su altı grup amirliğimiz hazırlanıyor, olay yerine gidiyor" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ise polis teşkilatındaki bütün personellerin mesai gözetmeksizin vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla kararlı bir şekilde mücadele ettiğini ifade etti.

Hizmete girecek yeni araçlar hakkında bilgiler veren Salmaner, şöyle konuştu:

"Bu araçlarımızdan 2 tanesi Adıyaman Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneğimiz tarafından alınarak, emniyet hizmetlerinde kullanılmak için tahsil edilmiştir. Yine İl Özel İdaresi tarafından su altı güvenlik timimize bir minibüs alınarak teslim edilmiştir. Müdürlüğümüz hizmetlerine sunulan bu araçların 5 tanesi trafik düzenini sağlamak için trafik şubelerimize, 2 tanesi asayiş şube müdürlüğümüze, 2 tanesi koruma şube müdürlüğümüze, 1 tanesi çevik kuvvet şube müdürlüğümüze, 1 tanesi ulaştırma büro amirliğimize ve 1 tanesi de resmi ekipler amirliğimize teslim edilerek, halkımızın hizmetine sunulacaktır. Yeni araçlarımızın emmniyet müdürlüğümüze ve Adıyaman halkına hayırlı olmasını dilerim"

Konuşmaların ardından araçların sürücülerine anahtarlar teslim edildi. Anahtarların teslim edilmesinin ardından Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, hizmete giren polis motosikletini kullandı.