Terör örgütünün arananlar listesinde olup başlarına ödül konulan ve Adıyaman kırsalında oldukları belirtilen 5 kişilik terörist listesi yayınlandı.
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Terör Aranalar Listesi’nde yer alan beş kişilik grubun fotoğrafları yayınlandı. Adıyaman kırsalında oldukları belirtilen beş kişilik gruptan birisini gören kişiler için para ödülü konuldu. Polis ve jandarma tarafından Adıyaman merkez, ilçeler ve kırsal yerleşim birimlerine toplam 6 bin adet afiş ve broşür dağıtıldı.
KÜRTÇE VE TÜRKÇE AFİŞ
PKK/KCK Terör Örgütü elemanı olan teröristler ile ilgili olarak hazırlatılan broşür ve afişler hem Türkçe hem de Kürtçe yazılarla hazırlatıldı. İhbarların ‘Alo terör ihbar hattı 140’ ile 155 polis ve 156 Jandarma telefon hatları ile internet veya yazılı olarak yapılabilecekler. İhbarcıların kimlik bilgilerinin devlet sırrı olarak gizli tutulacağının belirtildiği afişlerde Adıyaman kırsalında faaliyetlerine devam ettiği bilinen PKK/KCK terör örgütü elemanlarının bilgileri yer alıyor. Adıyaman Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan afişlerde, “Halkımızın her zaman olduğu gibi devletinin yanında olacağını bilerek, teröre hep birlikte dur diyelim” ifadeleri yer aldı.