Nadir görülen genetik bir hastalık nedeniyle yakın zamanda tamamen görme yetisini kaybedecek olan 6 yaşındaki ABD’li Lizzy Myers, TYH’nin sponsorluğunda gerçekleştirdiği İtalya ve Türkiye’deki gezi programının ardından Amerika’ya döndü.

Türk Hava Yolları’nın (THY) sponsorluğunda önce İtalya’ya giderek Papa Francesco ile görüşen, daha sonra Türkiye’ye gelerek İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden 6 yaşındaki Lizzy Myers, gezisini tamamlamasının ardından Amerika’ya döndü. Ailesi, kızları Lizzy’nin yaşadığı genetik bir rahatsızlık nedeniyle yakın zamanda görme yetisini tamamen kaybetmeden önce hafızasında olabildiğince fazla yer edinmesini sağlamaya çalışıyor.

ABD basınında ailenin Lizzy’nin görme yetisini kaybetmeden önce görmek istediği yerleri gezdirmek istediği ancak buna maddi imkanları el vermediği yer almıştı. Durumu öğrenen Türk Hava Yolları aileye sponsor olarak, çok istedikleri İtalya’da Papa’yı ziyaret etmelerini sağlamıştı. Daha sonra aile Türkiye’ye getirilerek, İstanbul’un tarihi ve turistik yerleri gezdirilmişti.

“BİZİM İÇİN HARİKA BİR TATİLDİ”

İstanbul gezisini tamamlayan Lizzy ve ailesi, Amerika’ya hareket etmek üzere Atatürk Havalimanı’na geldi. Çok eğlenceli bir tatil geçirdiklerini dile getiren Lizzy’nin babası Steve Myers, “Bizim için harika bir tatildi. Türk Hava Yolları bize gezi imkanı sağladı. İstanbul’da iki gün geçirdik. Bu süre zarfında Ayasofya, Sultanahmet Camii ve Kapalı Çarşı gibi mekanları gezdik. Türk yemekleri harikaydı. İstanbul çok büyük bir şehir, tekrar gelmeyi düşünüyoruz” dedi.
Neşeli olduğu gözlenen Lizzy’nin elinde ise kendisine hediye edilen uçak maketi vardı. Lizzy ve ailesi, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Chigago seferini yapan tarifeli uçağıyla saat 14.25’te havalimanından ayrıldı.