ADIYAMAN (AA) - Besni ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kursiyerler tarafından yapılan ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kurslarında kursiyerler, yaklaşık 5 ay boyunca yaptıkları ürünleri sergiledi.

Belediye Düğün Salonunda yapılan sergiye Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Arslan, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Arslan, sergi açılışında yaptığı açıklamada, kursiyerlerin el emeği göz nuruyla yaptıkları ürünleri sergilemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Eylül ayından bu yana 58 farklı alanda 150 kurs açtıklarını söyledi.

İnsanlara beceri kazandırmanın yanında üretmeninde keyfini yaşamalarına vesile olduklarını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Bir taraftan insanlara beceri kazandırırken bir taraftan da üretmenin keyfini yaşamalarına vesile oluyoruz. Onun yanında gerek usta öğreticilerimiz vasıtasıyla gerekse öğretmen arkadaşlarımızın vasıtasıyla oluşturulabilecek imkanlar nispetinde atölyelerimizde, laboratuvarlarımızda ve bunları sadece şehir merkezi olarak ifade etmiyorum, kasaba ve köylerimize kadar her bireyimize ulaşarak onların bireysel yeteneklerini ortaya koyabilecek imkanlar sunmaya çalışıyoruz."