ADIYAMAN (AA) - Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde "Yaman" adı verilen trafik uygulaması ve iş yeri denetimlerini kapsayan operasyon gerçekleştirdi.

Yaklaşık 200 polisin katılımıyla il ve ilçelerde eş zamanlı gerçekleşen operasyonlarda bin 400 kişiye kimlik sorgulaması yapıldı.

260 aracın incelendiği, 180 iş yerinin denetlendiği, 8 araca para cezasının kesildiği operasyonda, 10 iş yeri hakkında işlem yapıldı. Kapalı alanda sigara içen 6 kişiye idari para cezası uygulanan çalışmada, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman'ın daha huzurlu bir hale gelmesi için uygulamalara bugün itibarıyla başladıklarını söyledi.

Uygulamaların aralıksız devam edeceğini ifade eden Alper, şunları kaydetti:

"İlk etap da 'Yaman' adını verdiğimiz operasyonlarımıza bugün 20.00 ve 22.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak il ve ilçelerimizde başladı. 200 civarında polis arkadaşımız 2 bölge ve 7 ayrı noktada uygulama yaptı. Uygulamaların genel itibarıyla şahsılar ve araçlar üzerinde umuma açık yerlerde olacak. Umuma açık yerlerin kapanış saatlerine riayet edilmesi, gürültü kirliliği özellikle trafik konusunda arkadaşlarımız sürücü belge kontrolü, ruhsatların kontrolü şeklinde bu çalışmalara devam edecekler."