Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen platformda konuşan Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz, Adıyaman'da faaliyet gösteren 163 sivil toplum kuruluşunun bir platform oluşturarak 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda "evet" oyu kullanacaklarını belirtti.

16 Nisan referandumunda "Yarınlarımız İçin Hep Birlikte Evet" sloganıyla oy kullanacaklarını ifade eden Deniz, "Ülkemizde yaşadığımız her askeri darbenin arkasında yer alan batılı oyun kurucular, vesayet sistemini devam ettirmek, vesayetin son kalesi parlamenter sistemin ikamesi için, durmadan büyük bir özveriyle çalışıyorlar." dedi.

150 yıldır Türkiye'de oluşturulan bürokratik oligarşik vesayetin ortadan kaldırılması, verimliliğin ve hizmet kalitesinin artması, milletin daha hızlı hizmet alabilmesi bakımından 163 sivil toplum kuruluşundan müteşekkil Adıyaman Evet Platformu olarak, tarihe karşı sorumluluklarını yerine getirmek için inadına değil, inandıkları için 'evet' dediklerini ifade eden Deniz, Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Sünni ve Alevi ve Arabıyla, tarihi ve coğrafyasıyla tek kadere sahip olduklarını kaydetti.

Almanya ve Hollanda'da yaşanan gelişmeleri de hatırlatan Deniz, "İçimize kadar gönderdikleri maşalarıyla, ülkemizde kaos ve korku yaratma çabalarının yanında, devlet adamlarımızın gurbetçi vatandaşlarımızla en doğal bir şekilde görüşmelerini bile, köpekleriyle, atlarıyla ve coplarıyla engellemeye çalışıyor, uluslararası ilişkilerde geçerli olan tüm teamülleri yıkarak, vahşi yüzlerini bir kez daha gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.

Dışarıda Türkiye'nin gelişmesini istemeyen mihrakların ve içerideki uzantılarının 16 Nisan referandumunda "Hayır"ın çıkması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya başladıklarını vurgulayan Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin en büyük ihtiyacının 82 model darbe Anayasa’sının tasfiyesi ve milletin Anayasa’sının tahkimatı olması gerekir diye sesini yükselten bir kitle olarak, yeni Türkiye için sorumluluk alıyor, vesayet düzeninin millete vurduğu prangaları birlikte kırmak için 'evet' diyoruz. 1961 ve 82 darbe anayasalarıyla kurdukları düzende, ülke yönetimi tamamen vesayetin güdümüne terk edilmiş ve o günden sonra ülkemizde güçlü hükümetler kurulamamıştır. Kimi zaman cumhurbaşkanı ve başbakan, kimi zaman koalisyon hükümetlerinin ortakları arasında çıkan sorunlar, istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere yol açmıştır. Ülkemizde 16 Nisan'da oylayacağımız başkanlık sistemini bunun için atılmış bir ön adım olarak görüyoruz."

"Hayır demek PKK’lı olmak demek değil, ama hayır demek PKK'yı sevindirmek demektir." diyen Deniz, "Hayır" demenin FETÖ'ye bayram ettirmek demek ve küstahça tavrından dolayı Hollanda'ya "iyi ki yaptın, başardın" demek olduğunu söyledi.

Bu vatan, milletin, özgürlüğün ve barışın kıymetini bildikleri için 15 Temmuz'un nöbetçisi, 16 Nisan'ın da "evet"çisiyiz dediklerini dile getiren Deniz, zengin bir Türkiye için "evet" diyeceklerini sözlerine ekledi.

Program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.