ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğündeki depremde panikleyerek okulun birinci katındaki pencereden atlayan 11 yaşındaki Rojda Demirelli, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Öğle saatlerinde Samsat ilçesinde meydana gelen, yaklaşık 30 kişini yaralandığı 5.5 büyüklüğündeki depremde panikleyerek okulun birinci kat penceresinden atlayan Demirelli'nin ayağı kırıldı.

Ambulansla hastaneye kaldırılan Demirelli'nin ayağı alçıya alındı.

Demirelli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda deneme sınavı çözdüğünü sırada deprem meydana geldiğini söyledi.

Deprem anında çok korktuğunu anlatan Demirelli, “Okulda deneme sınavı çözüyorduk arkadaşlarla. Sonra deprem olmaya başladı. Biz sıranın altına girdik. Sonra herkes pencereden atlamaya başladı. Ben de atladım, ayağımı kırdım. O an çok korktum. Babam o zaman veli toplantısındaydı. Babamı çağırmaya başladım. Herkes ağlıyordu.” diye konuştu.

Baba Ömer Demirelli de veli toplantısında olduğunu sırada depremin meydana geldiğini ve bir anda çökmeler olduğunu belirtti.

Veliler ve öğretmenlerle çocukları okuldan çıkarmaya çalıştıklarını kaydeden Demirelli, “Bir anda gürültü oldu. Her yer patlamaya başladı. Öncelikle fayanslar patladı. O sırada çocukları dışarı çıkardık. Kızım da aşağıdaydı. O telaşla ayağının kırıldığının farkında değildim.” ifadelerini kullandı.