ADIYAMAN (AA) - İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Adıyaman Temsilciliğince, Suriyeli ihtiyaç sahipleri için toplanan 4 tır dolusu yardım malzemesi, Cerablus'a gönderildi.

Vatandaşların katkısıyla toplanan battaniye, un, makarna, bulgur, yağ, şeker ve kıyafetten oluşan 4 tır yardım malzemesinin Cerablus'a gönderilmesi dolayısıyla Sakarya Caddesi Mustafa Yücel Özbilgin İlkokulu önünde tören düzenlendi.

Burada konuşan Adıyaman İyilikder üyesi Yakup Ekinci, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle halkın katliama maruz kaldığını ve zulüm yaşadığını belirtti.

Suriye'de 10 milyon insanın evini terk ettiğini, yaklaşık 5 milyon kişinin yurt dışına çıktığını kaydeden Ekinci, şöyle konuştu:

"İslam ve insanlık tarihinde önemli bir yere sahip Halep, Hama ve Humus gibi şehirler ne yazık ki harabeye dönmüş durumda. Özellikle de hem insanlık hem de İslam tarihinde çok nadide bir yere sahip Halep'te insanlık en kara günlerini yaşamaktadır. Unutmayalım ki Halep demek, Diyarbakır, Adana, Konya ve Adıyaman demektir. Suriye'deki kardeşlerimize sahip çıkmak adına kampanya başlattık. Dünya Müslümanları bir araya gelip de birlikte ve İslam kardeşliği dairesinde hareket etmediği müddetçe bu zulümler hep devam edecektir. Suriye'de ölen bebek, çocuk, kadın ve erkeklerle beraber insanlık da ölüyor. "

Ekinci'nin konuşmasının ardından dualar eşliğinde 4 tır yardım malzemesi Cerablus'a gönderildi.