Darbe girişiminde hayatını kaybeden oğlu Piyade Üsteğmen Ali Görmez’in cenazesi için Ankara Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen emekli Jandarma Astsubayı Ahmet Görmez, "Bu çocuk hangi göreve gönderildiğini bile bilmiyordu. Milliyetçiydi. Hiçbir yerle ilişkisi yoktur. Bunu yaptıranları kınıyorum” dedi.
15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde meydana gelen saldırıda hayatının kaybedenlerin tespiti için aileler Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı’nda beklemeye devam ediyor. Oğlu Piyade Üsteğmen Ali Görmez’in cenazesinin tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gelen emekli Jandarma Astsubayı Ahmet Görmez olay gününe ilişkin yaptığı açıklamada, “Ben jandarma astsubayıyım emekli Türk Silahlı Kuvvetlerinde 34 yıl çalıştım. Belki defalarca çatışmaya girdim. Benim oğlum Uşak Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümünü bitirdi. Öğretmenlik yapabileceği halde 2010 yılında Fethullah Gülen grubunun soruları çalması ile yüksek puan almasına rağmen yerleştirilemedi. Geçim sıkıntıları nedeniyle TSK’ya olan sevgisinden, saygısından askeri liseyi küçük yaşta kazandığında biz göndermediğimizde büyüyünce gidersin dediğimizde 4 gün sayıkladı. ’Göndermiyorlar, esir miyiz’ diye dedik oğlum harp okuluna gidersin. Bir oğlumdu benim en kıymetlimdi. Oğlum benim yaptığım askerlik bizim sülalemize yeter dememe rağmen ’Ben vatanım milletim için subay olacağım’ dedi. Sınava girdi kazandı. Hatay’a atandı ve orada 2 yıl sınırda bu vatanın topraklarını karış karış korudu. Ne zamanki buraya atandı 2’nci yılıydı burada. Ben olayı saat 12.30’da haberlerden öğrendiğimde kendisini aradım. Bana mesaj attı ’Baba yoldayım’ diye. Çocuğumun sonra eşini aradım. Dedi ’36 saat görevden geldi nöbetteydi. Tatbikat var diye çağırdılar’ dedi. Eski tabur komutanı ilişiğini kesen kişi yaptığım araştırmada geliyor. Bu birlikleri alıyor ve orada benim çocuğumu öldürtüyor. Sağlık nedeniyle malulen emeklilik hakkı dolduğu halde ’Baba bu vatanı sen bırakacaksın ben bırakacağım kim koruyacak, kim şehit olacak elbette ki birimiz şehit olacak’ diyerek bırakmadı” dedi.
“Ama şuanda basında vatan haini ilan edilmelerine ben üzülüyorum. Bu çocuk hangi göreve gönderildiğini bile bilmiyordu” diyen Görmez, “Benim çocuğumu öldürenlerden, kurşun sıktıranlardan, hepsinden davacıyım. Gereken işlemlerin yapılmasını talep ediyorum. Biz vatanını seven biriyim. Keşke beni bilgilendirebilseydi gitme derdim. Ama bilmiyordu. Askeri polise kırdıranlara ne deyim içimiz yanıyor bizim benim oğlumun ne Fethullah la ne başka bir şey ile işi vardı. Benim oğlum milliyetçiydi. Hiçbir yerle ilişkisi yoktur. Bunu yaptıranları kınıyorum. Vatan haini ilan edenleri kınıyorum. Biz İzmir’de yazlıktaydık 13 Ağustos’ta düğününü yapacaktık. Eşi de kara kuvvetleri komutanlığında onunda içi yanıyor. Düğününe geleceğimize ölümüne geldik” şeklinde konuştu.