Afganistanlılar, Ramazan ayının ilk gününde iftar için çarşı pazar gezdi. Afganistanlılar Kabil’deki Wazir Akbar Khan Camisi’nde ilk iftarını yaptı.

Afganistan’da son dönemlerde yaşanan terör katliamlarına rağmen Ramazan heyecanla karşılandı. Afganistan’ın başkenti Kabil’de güvenlik endişelerinin gölgesinde halk, iftar için ilk alışverişlerini yaptı. Bugün ilk iftarını yapan Afganistanlılar, iftar sofraları için hurma, Çilabi, Bulani gibi tatlıların yanında sebze ve meyve alışverişi yaptı. Alışveriş yapan Afganistanlı Hassan Barat Dükkancı, ekonomik sıkıntılar nedeniyle geçen Ramazan ayına göre bu yıl fiyatlarda artış olduğunu belirterek, intihar saldırıları nedeniyle halkın güvenlik endişesi duyduğunu söyledi. Afganistanlı Ömer Khan da, "Buraya Ramazan alışverişi için geldim. Burada Kabil’de herkes kendi ekonomik gücüne göre iftar sofrasını hazırlıyor. Ama genelde iftar sofrasında, bolani, turşu, reçel ve bal bulunur" dedi.

Kabil’de yaşayan Mativellah Kaderi, "Bu Ramazan pek iyi değil, güvenlik sıkıntımız var. Gıda fiyatları artmış ekonomimiz çok zayıf" ifadelerini kullanırken Muştaba Arayı da, "Bu ay biz ramazanı iyi karşılayamadık çünkü ekonomimiz zayıf, herşey pahalı işsizlik ve güvenlik sıkıntımız var" şeklinde konuştu.

Kabil’deki Wazir Akbar Khan Camisi’ne gelen Afganistanlılar, ilk iftarını açtı. İftara katılan Mohammad Nadir Alimi, "Bugün Ramazan ayının ilk günü Allah şükürler olsun ki iyi ve sıkıntısız geçti. Elbette bu ay Allah’ın Rahmet ve fazilet ayıdır ki bu ayda günahlarımız inşallah affedilir ve Allah bütün günahlarımızı bağışlasın. Allah bu dehşeti ve terörü ülkemizden hatta başka Müslüman ülkelerden defetsin" dedi

Afganistanlı öğrenci Şükürullah Azimi de, "Ramazan ayı hoş gelmiş, sefa getirmiş. Umuyorum Kabil’e ve başka vilayetlere bu mübarek ay barış getirir. Silahlı örgütlerde bu mübarek ayın hatırına silahlarını bırakıp barış için çaba göstersinler" diye konuştu.