KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi tarafından, "Afşin'in Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" düzenlendi.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, hükümet konağı konferans salonunda düzenlenen çalıştayda, Afşin'in ana sorunlarını belirlemek ve bunların çözümü noktasında, birlikte bir sistem belirlemek için ikinci çalıştayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçede çözülmesi gereken 70 civarında sorun tespit ettiklerini dile getiren Aksoy, şunları kaydetti:

"İkinci çalıştayımıza kadar olan süre içerisinde ilk toplantımızda görüştüğümüz bazı sorunlar çözüme kavuştu. Bu sorunların hepsini birlikte istişare ederek ve bu sorunların çözümü için çalışırsak yarınımız bugünden daha iyi olacak. Öncelikle sorunlarımızı dosya halinde toplayarak çözümü noktasında gayret etmemiz gerekiyor. Bizim esas gayemiz her sorunun bir dosyasını oluşturmak ve sorunlarla alakalı ne gerekiyorsa dosya içerisinde bulunmasını sağlamak. Daha sonra oluşturduğumuz dosyalarla birlikte hep beraber çalışarak sorunları tek tek çözmeyi amaçlıyoruz."

Çalıştayda, Afşin'in ulaşım- yol, eğitim-okul-yurt, mesleki eğitim ve istihdam, turizm, kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılık, çevre, şehirleşme, kamulaştırma, resmi daire-kurum-tesis- sanayi kurulması gibi sorun ve çözümler içeren konu başlıkları ele alındı.

Toplantıya, Afşin İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, kamu kurum amirleri, STK ve oda temsilcileri, merkez mahalle muhtarları ile belediyenin birim amirleri katıldı.