KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dövizlerinizi bozdurun" çağrısına kayıtsız kalınmadığını belirterek, duyarlılıktan dolayı esnaf ve vatandaşlara teşekkür etti.

Topaktaş, yaptığı açıklamada, dövizlerin bozdurulması, Türk lirası veya altına dönülmesi yönündeki çağrının Afşin'de karşılığını bulduğunu belirtti.

Kampanyaya Afşinli vatandaşların ellerindeki dövizleri bozdurarak, esnafların ise vatandaşların ilgisini çekecek kampanyalar düzenleyerek destek verdiğini dile getiren Topaktaş, 15 Temmuz'da yapılmak istenilen darbe girişimin milletin dik duruşuyla bertaraf edildiğini ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında tankın önüne yatan vatandaşların ve esnafların bugün de dolarını bozdurarak ekonomiye sahip çıktığına dikkat çeken Topaktaş, şöyle devam etti:

"En küçük esnaftan tutun da en büyük esnafımıza kadar bütün vatandaşlarımız duyarlı davrandı. Hepsi kendi çapında kampanya başlattı. Kampanyalarda sonuç buldu, döviz bürolarımızda, kuyumcularımızda Türk lirası kalmama noktasına geldi. Bu da gösterdi ki Afşin, ülkesi, milleti, bayrağı, toprağı noktasında asla duyarsız kalmayacak ve duyarlı olacak. Bunu çok güzel bir şekilde gösterdi. Afşinli esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun. Yine duyarlılıklarının devamını beklediğimi beyan etmek istiyorum."