29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıldönümü Afyonkarahisar'da törenlerle kutlandı.

Şehir stadyumunda yapılan törene Vali Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, milletvekilleri, askeri ve polis erkan ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Coşkulu bir şekilde kutlanan törende Vali Hakan Yusuf Güner ve protokol üyeleri askeri araçla stadyumda selamlama yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Hakan Yusuf Güner’de günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet ile ilgili şiirler okundu. Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran takımı bir konser verdi. Etkinlik kentteki okullar arasında yapılan resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerinin ödül vermesi ile devam etti. Ödüllerin verilmesinin ardından etkinlik geçiş töreni ile devam etti.

Törene katılanlar bayrak ve flama taşıyan grubun geçişi ayakta selamladı. Askeri birlik ve Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin geçişi ise törene katılanlardan büyük alkış aldı.