Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsleri firması çalışanları 10 Kasım nedeniyle çalan sirenlerin ardından otobüslerini bulundukları duraklarda park ederek “Ata”ya saygı duruşunda bulundular.
Afyonkarahisar’da şehir içi ulaşım yolcu taşımacılığı yapan Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsleri firması Afyon Ulaşım A.Ş.’de görev yapan şoförler 10 Kasım’da yine örnek bir davranış gerçekleştirdiler. Şoförler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım da saygı duruşu geleneğini bozmayarak sirenlerin çalması ile birlikte kullandıkları otobüsleri duraklarda durdurarak Ata’ya saygı duruşuna geçtiler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çeşitli etkinliklerle anıldı. Büyük önderin hayatını kaybettiği saat olan 09.05’te kentte sirenler çalınarak, ulu önder için saygı duruşunda bulunuldu. Sirenlerin çaldığı anda kentte adeta hayat dururken, büyük öndere saygısını gösterenler arasında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da otobüs şoförleri yerini aldı. Şoförler sirenler çaldığı anda kullandıkları otobüslerin kontaklarını kapatarak aşağı inen ve büyük önder için saygı duruşunda bulunan otobüs şoförlerine vatandaşlar ile birlikte o sırada yoldan geçmekte olan diğer araç sürücüleri de çaldıkları klaksonlar ile destek verdiler.
“Atamızın bu ülke için yaptığı çok büyük mücadeleler var”
Şoförlerin 10 Kasım nedeni ile saygı duruşunda bulunması ile ilgili bilgiler veren Afyon Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veli Seyman ise, 10 Kasım nedeni ile şoförlere saygı duruşunda bulunulacağını 2 gün önceden söylediklerini ifade ederek, “Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üzerimize düşen görevi yaptık, şoför arkadaşlarımıza da zaten birkaç gün önceden bunun bilgisini verdik. Gerçi bilgi vermeye de gerek yok çünkü 10 Kasım bizim için çok önemli bir tarih. Atamızın bu ülke için yaptığı çok büyük mücadeleler var. Seferlerde gecikme oldu, ama Mustafa Kemal Atatürk için kontakları kapattık. Şoförlerimiz aşağı indi ve saygı duruşunda bulundu, onun hazırlığından dolayı oldu gecikme” diye konuştu.
Sirenlerin çalmasının tamamlanmasının ardından şoförlerde saygı duruşunu bitirerek kullandıkları otobüslerin direksiyonuna geçip yollarına devam ettiler.