Afyonkarahisar’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 52 emniyet mensubunun açığa alındığı belirtildi.
Emniyet Genele Müdürlüğünün resmi web sitesinden yapılan yazılı açıklamada, 667 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin” 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 2 bin 523’ü amir sınıfı olmak üzere toplamda 12 bin 801 personel görevden uzaklaştırıldığı belirtilmişti.
KHK kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünden, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne gelen talimat doğrultusunda 52 personelin dün gece görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Açığa alınan personeller arasından 5’e yakın üst düzey emniyet mensubu ve amirinde bulunduğu öğrenildi.
Afyonkarahisar’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplamda açığa alınan emniyet mensubu sayısının ise 209’a ulaştığı ifade edildi.
Afyonkarahisar Valiliği’nden 7 Eylül 2016 tarihinde ‘kamuoyuna duyuru” başlığı ile yayınlanan açıklamada en son görevden alınan emniyet mensubu sayısı 157 olarak açıklanmıştı.