Rize’de son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından bir tanesi olan Ağaran Şelalesi yaz sezonunu bekliyor.
Çayeli ilçe merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan, yüksekliği yaklaşık 70 metre olan Ağaran Şelalesi son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından bir tanesi oldu. İlçenin Şairler Vadisi’nde bulunan Ağaran Şelalesi’ne, 2016 yılı yaz ayları içerisinde Arap turistler başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı turist bekleniliyor.
Son günlerde sıcaklıktan bunalan, Rize ve çevre illerden gelen insanlar çareyi Ağaran Şelalesi’nde serinlemekte buldu. Hafta sonunu fırsat bulan vatandaşlar şelale çevresinde bulunan çardak ve serenderlerde piknik yaparak eğlenceli dakikalar geçirdi.
2016 yaz aylarında beklentilerini açıklayan Ağaran Şelalesi Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Metin Saklı ’’Ağaran Şelalesi, Karadeniz Bölgesi’nde sahile en yakın olan ve çevresinde tesis yapılabilecek olan tek şelaledir. Bizler İstanbul’dan memleketimize gelerek şelalemizin yanında tesis yaptık. Son zamanlarda şelalemize gelen yerli ve yabancı turist sayısının fazla olması nedeniyle artık tesisimizde bizlere yetmemeye başladı. Başka arkadaşlarımızda şuanda birkaç tesis yapma aşamasında. Ne kadar doğaya uygun tesis olursa şelalemizin değeri o kadar artar. Devletimizin yapmış olduğu piknik alanları var. İnsanlarımız hafta sonlarını genellikle burada değerlendiriyorlar’’ dedi.
Ağaran Şelalesi’nin eksikliklerinden bahseden Saklı ’’Şelalemize gece gelen insanlar şelaleyi göremiyorlar. Şelalemizin aydınlatılması gerekiyor. Yolumuz bu sene içerisinde betonlanma yapıldı ancak ileriyi düşünürsek otobüs ve tur arabaları gelebilmesi için yeterli değil’’ diye konuştu.
Bu sezon çoğunlukla Arap turistleri beklediklerini ifade eden Saklı ’’Her sene şelalemize gelen turist sayısı giderek artıyor. Arap turistler şelalemizi yeni keşfetmeye başladı. Uzungöl ve Ayder Yaylası’ndan sonra Ağaran Şelalesi turistlerimize bir alternatif olarak nefes alma yer olacaktır. Ağaran Şelalesi Uzungöl ve Ayder Yaylası’nın tam ortasında bulunuyor. Temennimiz her geçen sene daha çok misafir ağırlamak’’ şeklinde konuştu.