Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin olduğu gece Ağrı Valiliği’nden aldığı sancakla cadde cadde yürüyüşlerde en önde yer alan vatandaş Aynur Kaya, 3’üncü günün sonunda bayrağı Ağrı Valisi Musa Işın’a teslim etti.
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde sokaklarda demokrasiye sahip çıkmak adına yürüyüşler düzenleyen vatandaşların en önünde Valilikten aldığı sancağı elinden bırakmadan 3 gün dolaştıran Aynur Kaya, darbe girişiminin 3’üncü gününde sancağı Vali Musa Işın’a teslim etti.
Kaya’nın darbe karşıtı protestoların Ağrı’daki simgesi olduğunu ifade eden Vali Musa Işın, “Teyzemiz Ağrı’daki darbe karşıtı protestolarının timsalidir, simgesidir. Kendisini bu davranışından dolayı tebrik ederiz. Ağrı halkını sembolize eden bir yürüyüş yapmışlardır, öncülük etmişler. Türkiye Bayrağını da 3 gündür vatandaşımız gösterilerde taşımaktadır. Onun şahsında bütün Ağrı halkına teşekkür ediyoruz ve kendilerini tebrik ediyoruz. Allah var etsin" dedi.
Ümmet ve bayrak için burada olduğunu ifade eden vatandaş Aynur Kaya, “Ümmetim ve bayrağım için buradayım. Bayrağı kent merkezinde dolaştırdım. Çok güzel bir duyguydu. Vatandaşlarımızda bize destek verdiler. Herkes için buradayız bugüne kadar. Rabbim zalimlere hiçbir zaman fırsat vermesin. Aldığım sancağı tekrar aynı yere Valilik binasına teslim etmeye geldim” dedi.