Ağrı Valisi Musa Işın, "Diyadin halkı kendi çocuklarını terörist ettiği sürece, bunlara çocuklarını verdiği sürece, Diyadin halkı perişan olmaya devam edecektir. Sizin sırtınızda geçinenler de Ankara’da, İstanbul’da, Kayseri’de, Bursa’da, İzmir’de keyif süreceklerdir. Madem öyleyse gelsinler buralarda yaşasınlar. Bölmek istedikleri tarafın diğer tarafına gidiyorlar, sözüm ona." dedi.
Diyadin Kaymakamlığınca "Birlik ve Beraberlik İftar Sofrası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programında konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, "Diyadin bizim için önemli bir ilçedir. İnşallah jeotermal kaynaklı tarıma dayalı organize sanayi bölgesinin bitimi ile beraber burada çok ciddi bir istihdam alanı oluşacaktır. Nakliye devreye girecek. İstihdam oluşacak. En az iki bin kişi çalışacak. İşsizlik ciddi manada burada azalacaktır" dedi.
Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla birlikte iftar açtığını belirten Işın, "Bugün ramazan’ın 25’dir. Ben sadece iki gün evde iftar açmışım. Sürekli mahallelerde, ilçelerde vatandaşlarımızla birlikte sizlerle birlikte iftara oturuyoruz. Cenabı Allah’a sonsuz şükürler olsun. Devletimiz halkımızla beraberdir. Ben burada göreve başladığından beri her zaman mahallelerde, ilçelerde, sokaklarda, evlerde, fakir ve fukaranın sofrasına oturuyorum." dedi.
Diyadin ilçesinin içler acısı olduğunu ifade eden Işın, “Diyadin’in biz böyle olmasını istemiyoruz. Diyadin de istiyoruz ki herkes çocuğuyla huzur içerisinde sofrayı otursun. Biz istiyoruz ki herkes oğluyla, kızıyla, eşiyle beraber akşam sofraya oturduğunda, lokmasını çiğnendiğinde, gözyaşı dökmeden, acı ve ıstırap çekmeden sofrayı otursun, lokmasını çiğnesin ve lokmasını yesin. Değerli kardeşlerim Allah rızası için artık bu işe yeter deyin. Bu ayın hürmetine bu mübarek ramazan ayında artık Diyadin’de kimse ölmesin istiyoruz. Diyadin’de kimsenin çocukları dağa gitmesin istiyoruz. Diyadinli kardeşlerimiz, vatandaşlarımız gözyaşı dökmesin istiyoruz. Anneleri ağlamazsın, babaları üzülmesin istiyoruz. Kötü bir şey mi istiyoruz? Allah aşkına eğer ben kötü bir şey söylüyorsam, sen bizim için doğruyu söylemiyorsun deyin. Ben kalben, vicdanen inanıyorum ki ben sizin için doğru olanı söylüyorum. Bu yol çıkmaz sokaktır” diye konuştu.
Devletle kimsenin baş edemeyeceğini, devleti bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizen Vali Işın şöyle devam etti:
"Allah aşkına aklımızı başımıza alalım. Ey Diyadinliler siz niye böyle yapıyorsunuz? Siz niye çocuklarınızı heba ediyorsunuz. Yazık, günah değil midir size? Bu devlet kendisine silah doğrultana, silahı doğrultmak zorundadır. Devletin görevi budur. Her devlet bunu yapar. Ne yapıyor bunlar? Çocuklarınızı götürüyorlar, dağda kandırıyorlar, beyinlerini yıkıyorlar, ondan sonra gönderiyorlar ya askerimizi, polisimizi öldürüyorlar yada kendileri öldürülüyor. Ondan sonra bu terör örgütünün uzantısı olan partinin adamları da, milletvekilleri de açık söylüyorum, geliyorlar ’sere we sax be, lawete miri ye (başın sağolsun çocuğun ölmüş), xwede sebre bide (Allah sabır versin)’ diyorlar. Böyle diyorlar mı? Ya biriniz kalkın deyin ki, bu çocukları siz öldürüyorsunuz, siz. Bu çocukları kandıran, öldüren sizsiniz.
Bu çocuklarınız kimin için ölüyor? Bunlar milletvekilliği yapıyor, siyaset yapıyor. Bu karşı çıktıkları devletin maaşını alıyorlar, maaşını! 20-25 bin lira para alıyorlar. Madem yüreğiniz yetiyorsa devlete karşı çıkıyorsanız, milletvekilliği yapmayın. Siz de çocuklarınızı dağa gönderin. Sizde İstanbul’da, Ankara’da, Diyarbakır’da lüks evlerde yaşamayın. Diyadinliler burada hangi şartlarda yaşıyorlarsa, siz de aynı şartlarda yaşayın."
32 yıldır bunlara silahları verenler kimler? Parayı verenler kimler? Destek verenler kimler? diye sorun Vali Işın "Değerli Diyadinliler bakın Suriye’nin halini görüyorsunuz. Irak’ın halini görüyorsunuz. Afganistan’ın halini görüyorsunuz. Bizi de böyle yapmak istiyorlar. Buna evet diyecek miyiz? Biz de Filistin olalım mı? Suriye olalım mı? Irak olalım mı? Onlar buraya geldiler, şu an 3 milyon Iraklı ve Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Biz besliyoruz. Peki, biz nereye gideceğiz? Allah aşkına aklımızı başımıza alalım. Ey Diyadinliler siz niye böyle yapıyorsunuz? Siz niye çocuklarınızı heba ediyorsunuz. Yazık, günah değil midir size. Değerli kardeşlerim hiçbir devlet benim çocuğum dahi olsa kendisine silah doğrultana buyur silahını sık demez. Siz der misiniz? Size silahını doğrultana siz der misiniz silahını sık. Bu devlete kendisine silah doğrultana, silahı doğrultmak zorundadır. Devletin görevi budur. Her devlet bunu yapar" diye konuştu.
Devletin şefkatli ve merhametli olduğuna vurgulayan Işın, "Bakın, eşi terör nedeniyle cezaevine giren kadın gelip bana diyor ki çocuklarımla beraber orta yerde kalmışım, bana yardım et. Buna yardım ediyor bu devlet. Aynı zamanda devletin elinde bir de güç ve kuvvet var. Zalimi ezer, teröristi ezer, anarşisti ezer ve perişan eder. Her devletin görevi budur." dedi.
Oyuna gelmemeleri konusunda vatandaşlarda uyarılarda bulunan Vali Işın şöyle devam etti:
"Diyadin halkı kendi çocuklarını terörist ettiği sürece, bunlara çocuklarını verdiği sürece, Diyadin halkı perişan olmaya devam edecektir. Sizin sırtınızda geçinenler de Ankara’da, İstanbul’da, Kayseri’de, Bursa’da, İzmir’de keyif süreceklerdir. Madem öyleyse gelsinler buralarda yaşasınlar. Bölmek istedikleri tarafın diğer tarafına gidiyorlar, sözüm ona. Hepsine sorun? İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Kayseri’de, Bursa’da, Kocaeli’nde ve Adapazarı’nda bunların gayrimenkulleri vardır. Bunların maşaları var bunları kullanıyorlar, bunlar da sizi kullanıyor. Terör örgütünün peşinden koşarsınız, ekmeğe muhtaç olursunuz. Terör örgütünün peşinden gidersiniz acı ve gözyaşı dökmekten başka hiçbir şey yapamazsınız."