Ağrı Valisi Musa Işın, "FETÖ terör örgütünü kim kullandı ve darbe yapmaya teşebbüs ettirdiyse, 32 yıldır çocuklarımızı öldüren, dinimize ve namusumuza düşmanlık eden PKK terör örgütünü de aynı kişiler kullanıyor” dedi.
Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Dumanlı Köyü Ortaokulu’nun temel atma törenine Ağrı Valisi Musa Işın, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, Taşlıçay Kaymakamı Ejder Demir, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, “Şu anki Türkiye’de devletin yapmış olduğu hizmetler birçok Avrupa ülkesinde yok, Amerika’da hiç yok. Hastane, eğitim, sağlık, ilaç bedava. Bu devlete dua etmeyeceğiz de kime dua edeceğiz. Devletimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmayacağız da kime sahip çıkacağız. Bizim çocuklarımız da Suriye’deki gibi sokaklarda mı öldürülsün? 15 Temmuz’da bu yapılmak istenildi. 32 yıldır PKK da bunu yapmaya çalışıyor. Bakın devletimiz zenginleşince hemen hevesimizi kursağımızda bırakmak istediler. 32 yıldır PKK’yı başımıza musallat etmişler, o yetmedi dinimizi sömüren bir FETÖ terör örgütü ortaya çıkardılar. 15 Temmuz’da eğer başarılı olsalardı hiçbirimiz hayatta kalmayacaktık. Hepimiz kurşuna dizilecektik. Burası Suriye’den daha kötü olacaktı. O zaman biz görürdük devletin ve vatanın ne olduğunu. Ağrı, Taşlıçay ve tüm Türkiye halkı herkes o gün devletin ölüm ile burun buruna geldiğini gördü. Devlet 15 Temmuz’da az kalsın gidiyordu. Gelenler bir daha gitmemek üzere geleceklerdi. 1960’da darbe oldu geldiler, 1961’de seçim yaptılar ve gittiler. 1980’de darbe yaptılar 1983’de seçim yaptılar ve gittiler. Bunlar gitmemek üzere geleceklerdi, çünkü tabanları yok halk bunlardan değil ki. Bu taşeron örgüt gelecekti bizi Filistin’e, Suriye’ye, Irak’a çevirecekti. Toplarını, tüfeklerini ve tanklarını üzerimizden geçirecekti. Biz hep beraber buna karşı çıktık. Allah hepinizden razı olsun. Hepimiz vatanımıza, devletimize, bayrağımıza sahip çıktık” dedi.
“FETÖ neyse PKK odur”
FETÖ ile PKK terör örgütünün aynı kişilerin kullandığına değinen Vali Işın, “Gelin hep beraber FETÖ terör örgütüne karşı çıktığımız gibi PKK’ya da böyle karşı çıkalım. FETÖ terör örgütünü kim kullandı ve darbe yapmaya teşebbüs ettirdiyse, 32 yıldır çocuklarımızı öldüren, dinimize ve namusumuza düşmanlık eden PKK terör örgütünü de aynı kişiler kullanıyor. 15 Temmuz’da darbe yapmaya kalkışan ve öldürülen 10 kişinin kimlikleri tespit edilmiş ve kaç gündür cenazelerini aileleri gelip teslim almıyor. O aileler utanıyorlar çocuklarından. Siz de sizden götürülen, terörist yapılan çocuklarınıza sahip çıkmayacaksınız. Siz de cenazelerini kabul etmeyeceksiniz. ‘Bu benim evladımdır’ demeyeceksiniz. Siz de reddedeceksiniz. Sizi kullanıyorlar. Çocuklarınızı dağa götürüp terörist yapıyorlar, çocuklarınız da asker tarafından öldürülünce buranın milletvekilleri gelip diyor ki ‘Sere te sax be (başın sağolsun)”, sen benim çocuğumu götürüp öldürttün, ondan sonra da gelip elimden tutup ‘başın sağolsun’ diyorsun. ‘Benim çocuğumu götürüp öldürten sensin’ diyeceksiniz bu hainlere. Vatana ihanet eden, baştan çıkarılan çocukları kabul etmeyecekler, taziyelerine gelenleri de kovalayacaklar. Birisi ben ‘Müslümanım’ diyor, çocuklarımızın başlarına bomba yağdırıyor, birisi de ‘ben Kürdüm’ diyor ve Kürdün başına bomba yağdırıyor, ne farkı var bunların? Hiçbir farkı yok. PKK ne ise FETÖ odur, FETÖ ne ise IŞİD de odur. Bakın bu terör örgütlerinin hepsini bizim zenginliğimizi ve gelişmişliğimizi istemeyen devletler kullanıyor. Bunu söylemeye gerek yok siz bu devletleri biliyorsunuz. Birini Kürtçülük adı altında başımıza musallat ediyor, birini de dinimizin perdesi altında başımıza musallat ediyor. İkisinin de bir farkı yok.15 Temmuz’da vatanımıza sahip çıktığımız gibi vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Her gün ağlayacak ve her gün çocuklarımızı feda edecek halimiz yok. Çocuklarınızı terör örgütü eşkıyalar için büyütmeyin. Yazıktır günahtır. Çocuklarımıza sahip çıkalım ve huzurumuzu bozan bütün terör örgütlerini reddediyor ve lanetliyoruz. Ben dertli olduğum için bunları söylüyorum. Sizi uçuruma götürmek isteyen bir terör örgütü PKK var. Bazı vatandaşlarımız da saf saf arkasından yürüyor. Uçuruma gittiklerini görmüyorlar. Bende çağrıda bulunuyorum ki bunların arkasından gitmeyin. Bunların arkasından giderseniz çocuklarınızı, namusunuzu, vatanınızı, dininizi kaybedersiniz. PKK terör örgütü Kürtlerin düşmanıdır. FETÖ’nün arkasından gidenler bugün cezaevlerinde. Makam ve mevkileri ne olursa olsun cezaevinde çürüyecekler. Devletimizin ve vatanımızın kıymetini bilelim. Suriye gibi olmak istemiyorsak 15 Temmuz’da olduğu gibi vatanımıza sahip çıkacağız. Devlete ve masum insanlara silah doğrultanlar bizim düşmanlarımızdır. İsterse bu benim çocuğum olsun, eğer benim çocuğum vatandaşa silah doğrultuyorsa o da haindir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Dumanlı Köyü Ortaokulu’nun temeline ilk harç döküldü.