Ağrı Valisi Musa Işın, "Alay komutanı, jandarma komutanı ve tugay komutanı bizimledir, yanımızdadır. Sabaha kadar buradayız, sabah bu ihanet şebekeleri kodese tıkıldığında bayram yapacağız inşallah” dedi.
Valilik binası önünde vatandaşlara seslenen Ağrı Valisi Musa Işın, “Sizler olduğunuz sürece bu ülkede milli iradeyi, demokrasiyi kimse yok edemeyecek. Bu asker bizim askerimizdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim kuvvetimizdir. Bu ordu bizim ordumuzdur. Bu ordu Peygamberin ordusudur. Biz ordunun içinde hain şebekesi olduğunu biliyorduk” dedi.
Vatandaşların sokaklarda demokrasiye sahip çıktığı sürece tüm ihanet girişimlerinin boşa çıkacağına değinen Vali Işın, “Değerli kardeşlerim sizler burada olduğunuz sürece, bu millet demokrasiye sahip çıktığı sürece bu ihanet şebekeleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Sizin ve benim vücudum çiğnenmedikçe hiç kimse Ağrı’da ve Türkiye’de milli iradeye demokrasiye el süremeyecektir.
Değerli kardeşlerim Bunlar bizim geleceğimize ülkemizin geleceğine kast ettiler bu gece. Bunları kullananlar bu gece istediler ki Türkiye’ye Suriye olsun Irak olsun, siz de buna izin vermediniz bu akşam” şeklinde konuştu.
“Bu Türk Silahlı Kuvvetlerinin Bir Operasyonu Değildir”
Kalkışma girişiminin TSK’nin bir operasyonu olmadığına değinen Vali Işın, “Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapının darbe teşebbüsüdür. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim kuvvetlerimizdir. Bu Ordu bizim, Peygamberin ordusudur. Sizler burada olduğunuz ve bu millet demokrasiye sahip çıktığı sürece bu ihanet şebekeleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Değerli kardeşlerim sizin ve benim vücudumuz çiğnenmedikçe kimse ağrı da ve Türkiye de milli irade ve demokrasiye engel olamayacaktır. Bu millet dualı bir millettir. Kimse bu milletin sırtını yere getiremeyecektir. Sabaha doğru hepsi kodese tıkanacaktır. Alay komutanı, Jandarma komutanı ve Tugay komutanı bizimledir, yanımızdadır. Sabaha kadar buradayız, sabah bu ihanet şebekeleri kodese tıkıldığında bayram yapacağız inşallah” dedi.