Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanı adayı olarak açıklanması Ağrılı partililer tarafından sevinçle karşılandı.
1955 Erzincan Refahiye doğumlu olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanması Ağrı’da sevinçle karşılandı. AK Parti Genel Başkan adayı Yıldırım’ın, aile kökeninin Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi Tahir Beldesi’ne dayandığı ifade edildi.
AK Parti Ağrı İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bir hemşerimizi partimizin genel başkanı ve ülkemizin Başbakanı olarak görmek bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir. Aslen Ağrılı olan müstakbel Başbakanımızın Ağrı’ya pozitif yönde ayırımcılık yapmasını temenni ediyoruz. Sayın Başbakanımıza başarılar diliyor en kısa sürede Ata toprağı Ağrı’da görmek istediğimizin altını çizmek istiyoruz” denildi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanı adayı olarak açıklanması akşam saatlerinde Dörtyol kavşağında havai fişek gösterileri ve halaylarla kutlandı.