Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, Demokrasi Nöbetinin 23’üncü gününde Demokrasi ve Şehitler Mitinginde bir araya geldi.
Ağrı Valiliği önünde düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Miting’ine Ağrı Valisi Musa Işın, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, İl Jandarma Komutanı Albay Çoşkun Sel, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ile siyasi partilerin il başkanları, protokol üyeleri ve on binlerce vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan Demokrasi ve Şehitler Mitingi ilahiler eşliğinde devam etti. Mitingde konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, “Namusumuzu, vatanımızı, milletimizi, dinimizi çiğnemek isteyen ayaklar altına almak isteyen ehli salimin uşaklarına karşı Selahaddin Eyyübinin torunları gibi Fatih Sultan Mehmet’in çocukları gibi dimdik durdunuz onları yerle ihsan ettiniz.
Sizler Fatih’in torunlarısınız, Selehattin Eyyübin torunlarısınız, çocuklarısınız, sizler Ahmedi Haninin çocuklarısınız, sizler Eyüp Sultanın çocuklarısınız. Sizler Mevlana’nın çocuklarısınız. Elbetteki ehli salimin çocukları sizlerle baş edemez. Sizdeki bu iman oldukça, sizdeki bu kahramanlık oldukça, sizdeki bu yiğitlik oldukça hiç kimse ne ehli salimin çocukları ne FETÖ’nun uşakları ne bu memlekete bugüne kadar ihanet etmiş bütün terör örgütleri, bütün ihanet şebekeleri bütün çeteler hepsi sizin ayağınızın altında ezilmeye mahkumdur. İlk gece burada 15 bin kişi toplandı şuanda da burada en az 15 bin kişi vardı. Finali çok muhteşem bir şekilde taçlandırıyorsunuz” dedi.
Bugün çeşitli oyunların oynandığını ifade eden Vali Işın, “Bir yiğit 14 yıldır sizin kaderinizi, bizim kaderimizi Allah’ın izin vermesiyle beraber çizmektedir. O yiğidin arkasına düşen sizler, bizler, 78 milyon insan bugün onun şahsında bize kastedenleri tekrar kahrı perişan etmiştir. Mesele Tayyip Erdoğan meselesi değildir, mesele Türkiye’nin meselesidir. Onun şahsında biz ezilmek isteniyoruz. 14 yıldır bu millet kahramanlığını destanlaştırdı, zenginleşti, fakirliği elinin tersiyle itti. Mahrumiyet bölgesi söylenen mahrumiyet bölgeleri kalkındılar, zenginleştiler. Dediler ki, bu ülke çok oldu, Türkiye çok oldu, Türkiye çok zenginleşti artık yeter dediler. Dediler ki, Türkiye eskiden bizim ileri karakolumuz seviyesinde idi. Şuanda bizimle at başı giden bize karşı diklenen cesaretini ve şerefini muhafaza eden bir ülke haline geldi. Biz böyle bir ülke istemiyoruz dediler. Gezi hadisesini tersiz ettiler. Gezi’de darbe yapmak, hükümeti yıkmak istediler. Sizin sayenizde beceremediler. 1 hafta sonra gittiler Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanını indirip 2 bin insanı öldürüp darbe yapıp ihanetle alçakça gelip oraya oturdular. Bitmedi 17-25 Aralıkta aynı FETÖ’nün uşakları bu alçaklar o zaman farklı bir kumpasla yine hükümeti devirip ülkeyi işgale uğratmak istediler. Yine sizin sayenizde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu halk yine onların oyunlarını bozdu. Oyunları bozan sürekli bir oyun vardır. Onlar hesap yaparlar, cenabı hak onların hesabını bozar” şeklinde konuştu.
Hiç beklenmedik bir zamanda darbe girişimi olduğunu belirten Vali Işın, “15 Temmuz’da hiç beklenmedik bir zamanda kimsenin ummadığı bir şeyde sinsi hücrelerde yuvarlanmış bu uşaklar darbeye teşebbüs ettiler. Bunların tabanları yok, halk bunları sevmiyor, Müslümanlar bunları sevmiyor, Türkler sevmiyor, Kürtler sevmiyor, Araplar sevmiyor. Yeryüzünde hiçbir Müslüman bu alçakları sevmiyor. Ama başkasının uşaklığını yapan bu alçaklar 15 Temmuz’da başkasının adına ülkemizi işgal etmeye çalıştılar. Düşman bile Çanakkale savaşından sonra Kurtuluş savaşında onlar bile bizim milli irade olarak temsil edilen yerlerimizi İstanbul’da Meclisi Mebusanı, Ankara Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamadılar. Ama bu alçaklar sizin iradenizden milli iradeden o kadar çok nefret etmişlerdi ki TBMM’nin üzerine bombalar yağdırdılar. Cumhurbaşkanlığı milletin temsil edildiği yeri bombaladılar. Polislerimizi katlettiler” dedi.
Mitingde konuşan AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, “Bu millet zalimlere meyil etmemek ve hakkın safını tutmak suretiyle adaletten ve özgürlükten bu memleketin istiklal ve istikbalinden yana tavır tutunmak suretiyle şerefli bir duruş sergilemiş ve tarihe bir dönüm noktası olabilecek şanlı bir sayfayı da yine bir kayıt olarak düşmüşlerdir. Bundan dolayı bu aziz milleti ne kadar metru sena edersek bu millete ne kadar şükran sunarsak ve teşekkür edersek herhalde kifayet etmez. Bundan dolayı 81 ilde eş zamanlı olarak şu meydanları hınca hınç tıklım tıklım dolduran bu milletimize minnettarız. Allah şu birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum. Bu büyük belayı savurmakta canlarını siper eden şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize de Cenabı Hak’tan azil şifalar diliyoruz. EY Ağrı halkı bu muhteşem tablo bizlere heyecan veriyor. Bize heyecan verdiği gibi de Türkiye üzerinde bütün hesap yapan oyunlar kurgulayan bütün şer odaklarının da planlarını alt üst etmiştir. 15 Temmuz’daki bu direniş, sokaklara çıkış bütün batı dünyasına ve emperyalizme şu mesajı verdi. Ey emperyalizm ve yerli iş birlikçileri haddinizi bilin. Biz millet olarak yeri ve zamanı geldiğinde bütün siyasal, mezhep ve meşrep farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak bir araya gelme şuuruna haiz bir milletiz. Biz bir olmamız gerektiği zaman bir oluruz. Biz Cumhur olarak Reis-i Cumhuruna sahip çıkma zamanı9 geldiği zaman çıplak ellerimizle tankları ve topları savuşturabilecek kadar güçlü bir imanımız vardır mesajını verdik. Allah hepinizden razı olsun. Değerli Ağrılılar şunu hiçbir zaman unutmayalım, bir milletin en büyük gücü tankı, tüfeği, topu, uçağı ve füzesi değildir. Bir milletin en büyük gücü inanmış vatan evlatlarıdır. Biz bu imanı, samimiyeti ve kararlılığı sergilediğimiz müddetçe bütün hesaplar alt üst olacaktır” dedi.
Tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, vakıflarının darbeye karşı göstermiş olduğu sağlam duruşu değinen AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, “15 Temmuz’dan bu yana tüm siyasi parti temsilcilerimiz, vakıflarımız, derneklerimiz bu darbeye karşı göstermiş oldukları sağlam duruş sebebi ile Ağrımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 15 Temmuz bin yıldan bu yana tarihte eşi ve benzeri görülmemiş çok adi, cani ve vahşi bir saldırıydı. Bu saldırı ülkemizi, milletimizi, değerlerimiz ve yeni Türkiye’nin mimarı Cumhurbaşkanımız ve onun oluşturduğu o güzel kadro ve çekirdek yapı çok büyük bir tehlike atlattı. Ülkemizi bölmeye ve milletimizi paramparça etmeye oluşan çekirdek yapıyı dağıtmaya terörist bir anlayışla bu ülkeyi yönetmeye teşebbüs edenler bertaraf edildi ve milletçe çok büyük bir tehlike atlattık. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarı çok iyi durumdayken böyle alçak bir saldırı ile karşılaştık. Millet bunu kabul etmedi ve sindirmedi. Bunun hiçbir haklı gerekçesi yoktu ve olamazdı da. Bu nedenle halkımız ve milletimiz kıyam etti ve ayağa kalktı adeta. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ağrı da aynı ciddiyeti, samimiyeti, kararı ve duruşu gösterdi. Bu vesile ile Ağrılı kardeşlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından alana kurulan sine vizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı’daki yaptığı konuşma canlı olarak alana toplanan vatandaşlara izlettirildi.