İsrail’de inşaat firması bulunan işadamı ve siyasetçi Ahmet Reyiz Yılmaz, firmasına kesilen cezanın haksız olduğunu savunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunuyorum. İsrail hükümeti, Türklere ödenecek tazminatı hukuksuzca Türk şirketinden alıyor" dedi.
Yılmaz, İsrail Devleti’nin Türkiye’ye ödeyeceği tazminatı Türk şirketinden aldığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt dışından dönüşünü bekledik. İsrail hükümeti kanunsuz bir işlemle Türk tarafına ödeyeceği tazminatı Türk şirketi üzerinden devşirmekte ve kendi maliyesi yerine bu tazminatı Türklere ödetmektedir. Türk hükümeti, İsrail Devleti’ne derhal tazminatın kaynağını sormalı ve İsrail’de faaliyeti olan Türk şirketine tazminat ile eş zamanlı tamamen hukuksuz ve hiç bir yasal dayanağı olmayan 40 milyon dolar cezanın ne amaçla kesildiğini milletimiz adına öğrenmelidir” dedi.
“İsrail hükümeti “Mavi Marmara” olayı sonucunda bir barış anlaşması yaptı” diyen Yılmaz, “Bu barış anlaşmasında Türklerin tek kazanımı olan tazminatı Türklere ödetmek istemesi politik bir tavrın yansımasıdır. Bizim şirket olarak bu durumu kabullenmemiz mümkün olamaz. Bu durum tarihe Türkler adına sürülmek istenen büyük bir lekedir. Sözde tazminatı,Türklerden tahsil etmek tarih önünde izahı olmayacak büyük kara leke ve bu anlaşma üzerinde çökecek büyük bir gölgedir” şeklinde konuştu.
“Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz”
Ahmet Reyiz Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın cumhurbaşkanımız İsrail ile imzalanan bu anlaşmanın mimarıdır. Türk şirketinin ve Türk milletinin haklarını sonuna kadar koruyacağından şüphemiz yoktur. Tazminatla eş zamanlı ortaya çıkartılan bu 40 milyon doların hukuksuz bir zorlama ile Türk şirketinden hangi kanuni gerekçe ile istendiği öğrenilmeli ve bu gerekçe halkımızla paylaşılmalıdır.”