Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ile Yesevi Stadyumu’nun açılışını yapmak için 5-6 Eylül 2016 tarihlerinde Türkistan’da bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ile Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Ahmet Yesevi Üniversitesi teşkilat şeması, Çimkent Kliniği Kazakistan’da gerçekleştirilecek akademik faaliyetler ve KAZTEP (Kazak Türkçesi ile Eğitim Programları) birimi için yapılan çalışmalar gibi konu başlıklarının bulunduğu toplantılar yapan Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, her geçen yıl Ahmet Yesevi Üniversitesinin başarılarının artması için gayret ettiklerini belirtti.
Yesevi Stadyumu’nun açılışında konuşan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız sözlerine, 15 Temmuz 2016’da canice yapılan darbe kalkışmasını telkin ederek başladı. Türkiye ve Kazakistan’da gerçekleştirilen hain terör saldırılarını da lanetleyen Başkan Yıldız, her ne yaparlarsa yapsınlar, her ne ederlerse etsinler ve her ne olursa olsun Türk Dünyası’nın kardeşliği ve bu kardeşlikle büyümesine engel olmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğine vurgu yaptı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak Türk Dünyası ve tüm insanlık için gerçekleştirilen hizmetlere de değinen Başkan Yıldız, bu yıl üniversiteye yeni kabul edilen öğrencilere de başarılar diledi. Başkan Yıldız sözlerini, Yesevi Stadyumu’nun genç, dinamik, sportif ve sağlıklı nesiller yetişmesine vesile olması bakımından Ahmet Yesevi Üniversitesinin nezdinde tüm Türk Dünyası öğrencilerine hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.
Konuşmaların ardından Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Rektör Prof. Dr. Valihan Abdibekov ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış tarafından; 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencisi sporcu Didar Hasan’a 250 bin Tengelik bir çek hediye edilirken, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin 25’nci Yılı münasebetiyle pek çok öğretim görevlisi, üyesi ve idari personeline de ödüller takdim edildi.
Ödül töreninin akabinde Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Rektör Prof. Dr. Valihan Abdibekov ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış tarafından kesilen kurdeleyle Yesevi Stadyumu’nun açılışı gerçekleştirildi. Ahmet Yesevi Üniversitesinin Türkiyeli ve Kazakistanlı personelinden oluşan iki takımın dostluk ve kardeşlik futbol karşılaşmasıyla program sona erdi. 3-3 berabere biten karşılaşmada Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek de bir süre forma giydi.