Abant İzzet Baysal Üniversitesi Senatosu FETÖ/PYD tarafından gerçekleştirilen darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunarak şehitlere rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.
AİBÜ Senatosundan yapılan açıklamada, ”15 Temmuz 2016 Cuma gecesi devletimize, milletimize, vatanımıza, ordumuza, hükümetimize, birlik ve beraberliğimize ordumuzun emir komuta hiyerarşisi dışında FETÖ/PDY Terör Örgütüne mensup örgüt üyeleri tarafından alçakça bir darbe kalkışması yapılmıştır. Başta başkomutan sıfatıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, meclisimiz, hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz, sivil toplum kuruluşları, duyarlı bütün toplum kesimleri ve milletimizin dik ve onurlu duruşu ile bu kalleş darbe kalkışması bastırılmış ve bir demokrasi zaferi kazanılmıştır” ifadelerine yer verildi.
“Devletimizin, milletimizin ve hükümetimizin yanındayız”
Üniversite senatosu olarak bu konuda hiç taviz verilmeyeceğine dair yapılan açıklamada, “Aziz Milletimizin 15 Temmuz 2016’daki bu alçak darbe kalkışmasına karşı gösterdiği direniş sadece şanlı Türk tarihine değil, dünya demokrasi tarihine de altın harflerle yazılacaktır. Üniversite olarak demokrasimizi, milli birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan bu tip kalkışmalara karşı her zaman devletimizin, hükümetimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu, demokrasi ve özgürlüklere tavizsiz biçimde sahip çıkmaya devam edeceğimizi açıkça ifade ediyoruz” denildi.
“Şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz”
Darbe girişimini kınayan Senato, “Abant İzzet Baysal Üniversitesi Senatosu olarak, bu vahim darbe kalkışmasını şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz. Darbe kalkışmasında göğüslerini siper ederek şehit olan güvenlik güçlerimiz ile hain darbe kalkışmasında darbeciler tarafından İstanbul’da şehit edilen Üniversitemiz güvenlik görevlisi Özkan Mete Özen’in kardeşi, polis memuru Ozan Özen’e ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Devletimize, hükümetimize, ordumuza, emniyet güçlerimize ve tüm milletimize büyük geçmiş olsun” açıklamalarına yer verdi.