Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Esenler’deki Sosyal Hizmetler Binası açılışında yaptığı açıklamada, “PTT ile ‘Sosyal Yardım Kartı’ Projesi kapsamında 2,1 Milyon vatandaşa bankamatik kartı teslim edilmiştir” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Esenler’in sosyal hizmetlerle ilgili tüm işlemlerini tek çatı altında toplayan ve vatandaşlara daha hızlı hizmet vermeyi sağlayacak olan Sosyal Hizmetler Binası’nın açılışına katıldı. Açılış törenine Bakan Kaya’nın yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören protokol konuşmaları ile başlarken, açılış kurdelesinin kesimi ile devam etti. Beraberindeki heyetle merkezi gezen Bakan Kaya, merkezle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ardından 12 yaşındaki Sibel Sönmez’in doğum gününe katıldı. Bakan Kaya, doğum günü pastasını Sönmez ile birlikte kesti. Bakan Kaya ve Başkan Göksu’nun Sönmez’e doğum günü hediyelerini takdim etmesiyle tören sona erdi.
“539 bin 506 vatandaşımıza eğitim verildi”
Merkezin açılış töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Bu proje ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaçların her türlü taleplerine cevap verecek, hizmet birimleriyle ilçemizde büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak sosyal yardım ve hizmet alanlarında elde ettiğimiz bilgi ve birikimlerimizi yerel yönetimlerimizle paylaşacağız. Yine PTT ile “Sosyal Yardım Kartı” Projesini hayata geçirdik. Bu proje ile bugün 2,1 Milyon vatandaşımıza bankamatik kartı teslim edilmiştir. Sosyal ekonomik destek hizmeti kapsamında 2016 yılı Ekim ayı itibariyle ailesinin yanında yaşayan 78 bin 869 çocuğumuza destek sağlanmıştır. “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ile 456 bin 532 vatandaşımıza, “Aile Eğitim Programı” kapsamında ise 539 bin 506 vatandaşımıza eğitim verildi. Sorunları yerinde tespit etmek, çözüme kavuşturmak amacıyla aile odaklı sosyal politikaları hızla hayata geçiriyoruz” dedi.
“Devlet bütün birimleriyle burada onun elinden tutsun istedik”
İlçedeki vatandaşların bir çok ihtiyacına cevap verecek bir merkezin açılışını yaptıklarını ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler’de her bir insanımız iş arıyorsa buraya gelsin. Aş arıyorsa buraya gelsin ne ihtiyacı varsa, hayata tutunmak için bir yardıma bir yardımcıya ihtiyacı varsa ve elinden tutan bir insanı arıyorsa devletin elinden tutma merkezi olarak buraya gelsin. Devlet bütün birimleriyle burada onun elinden tutsun istedik” dedi.
’Herkes Gülsün Diye’ sloganıyla hizmet verecek olan Sosyal Hizmetler Binası, diğer adıyla "İyilik Kapısı" Esenlerliler’in sosyal hizmetlerle ilgili tüm işlemlerini tek çatı altında yapabileceği merkez olarak hizmete sunuldu ve 5 kattan oluşuyor. "İyilik Kapısı"nda; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmet birimleri (Şehit ve Gazi Birimi, Sosyal Ekonomik Destek Birimi, Engelli Kimlik Kartı Birimi, Evde Bakım Hizmeti Birimi, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Birimi, Doğum Yardımı, 183 Yardım ve Psikolojik Destek Birimi) ile Esenler Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sağlık İşleri ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Esenler Kariyer Merkezi (ESKAM) ve İşletme Müdürlüğü yer alıyor. Merkezde, ilçede yaşayan engelli, yetim, kimsesiz ve yaşlı vatandaşlara ücretsiz kuaförlük hizmeti de sunuluyor.